DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PRIZNANJE ZAGREPČANIMA

Mourinho ‘prevario‘ Engleze, ali ne i Mamića! Slavni trener već je u Londonu pokazao što misli o Dinamu

Portugalac je pokazao respekt prema Dinamu, na klupi je od zvijezda ostao samo Gareth Bale
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. ožujak 2021. 21:20

Puno se pričalo, kalkuliralo, nitko nije znao kojih će 11 Jose Mourinho poslati na travnjak. Engleski mediji nisu previše govorili o Dinamu, njihove najave išle su u smjeru da će Portugalac odmarati gotovo sve glavne zvijezde za utakmicu s Arsenalom. On je, pak, o Dinamu govorio biranim riječima, kazao je da to neće biti isti sastav koji je pobijedio Crystal Palace 4:1, ali rekao je da u London dolazi jaka momčad i da je Dinamo najveći izazov Spursa dosad u Europskoj ligi.

No, na kurtoaziju su Modri odavno naviknuli, ali riječi i djela često nisu bile kompatibilni. Međutim, Mourinho je svojom postavom pokazao da misli ozbiljno. Na klupi je od, ajmo reći, navjećih zvijezda, ostavio samo Garetha Balea. Velšanina su mnogi i predvidjeli na klupi, sam je govorio da 'mora misliti na svoje tijelo', ali osim njega, istrčali su svi.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Kane, Son, Alli, čak i na golu Lloris, kojega je u Europskoj ligi često mijenjao Joe Hart. Pokazao je time Portugalac kakve su mu namjere, želio je pobijediti Dinamo, on želi osvojiti Europsku ligu. I to želi učiniti s najjačim sastavom. Time je, možemo tako zaključiti, pokazao što doista misli o Dinamu.

S druge strane, Zoran Mamić ničime nije iznenadio, što je, zapravo, samo po sebi iznenađenje. Jer, on je trener koji uvijek pokušava predstaviti nešto novo. Osim Gvardiola, koji je ozlijeđen i umjesto kojega je igrao Leovac, svi ostali bili su 'očekivani'. Nije Mamić posegnuo za eksperimentom i stavio, recimo, Kastratija koji bi mogao biti iznenađenje za Spurse, svojom brzinom i, ajmo reći, nepredvidljivošću, ostavio ga je ipak na klupi.

Dakle, ako maknemo Gvardiola, Dinamo je igrao s istom momčadi kao i protiv Krasnodara u obje utakmice i Mamić je odlučio da neće mijenjati momčad koja pobjeđuje.

Linker
20. travanj 2024 13:56