NEIL HALL Afp
PRESSICA U LONDONU

Mourinho uoči dolaska u Zagreb upitan o presudi Mamiću: ‘Ne znam jesam li to ikad doživio...‘

Opet kao i prije tjedan dana. Tek je pitanje hrvatskog novinara potaknulo razmišljanje o Dinamu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2021. 13:53

Uoči uzvratnog duela osmine finala Europske lige u kojem njegov Tottenham brani prednost od 2:0 s prvog, londonskog dvoboja protiv Dinama, press-konferenciju je održao Jose Mourinho. Trener Spursa će zajedno sa svojom momčadi u Maksimir doći tek u četvrtak ujutro, dakle na dan utakmice, a još će poslijepodne trenirati u svom kampu. Obraćanje portugalskog stručnjaka provedeno je preko Zooma, standardnom procedurom u "novom normalnom" vremenu u kojem se nalazimo već čitavu godinu.

- Hojbjerg je suspendiran, Son je ozlijeđen, ostali su dobro... Lo Celso se također vratio. Ne znam koliko će Son izostajati - počeo je Posebni.

Što misli o samoj utakmici na Maksimiru?

- Ne mislim da je ovo tako veliko vodstvo. Osjećam da je utakmica otvorena, ne mislim da je gotovo. Ovo će biti teško. Prići ćemo utakmici na način da razmišljamo da imamo to za odigrati i ostvariti pozitivan rezultat. Ako izgubimo 1:0 ili 2:1, čak i 3:1, bit će nam dosta. Ali, ako se kvalificiramo s porazom, neću biti sretan. Nastojat ću da moji igrači tako razmišljaju. Ne idemo se braniti, idemo u Zagreb pobijediti.

Malo o Lo Celsu?

- Jako je talentiran igrač, igra natjecateljski, s puno kvalitete. Nedostajao nam je, naravno, ali ne vjerujem da će igrati 90 minuta sutra. Imao je tri treninga, izgledao je dobro. Kvalitetan je, jako je borben. Pomoći će nam, prepast će suparnike, a to je dobro.

Kane? Može li nakon ovoga igrati i tri utakmice za englesku reprezentaciju? Što misli o stanci?

- Nemam kontrolu nad time. Volim svoje igrače u reprezentacijama, to je stvar njihovog ponosa. To je plus i za klub. Ali, ako bi morao birati, ne bih volio da mi igrači igraju tri utakmice sada. Ipak, ne možemo tu ništa, to je u rukama izbornika. Sutra će igrati svi oni koji mogu. Ovo je otvorena utakmica i za nas vrlo ozbiljna - rekao je Mourinho.

Lucas Moura?

- On je jedan od onih za koje nikad nisam zabrinut. Način na koji igra, nema tu pitanja o njegovom statusu, o njegovoj igri. Osnovno je da radi svoj posao vrlo ozbiljno, neovisno o tome istrči li od početka, sjedi na klupi ili na tribinama. Ne treba ga posebno motivirati, vrlo je profesionalan, od glave do pete. Nekad igra bolje, nekad lošije, igra po svim stranama, nekad i u napadu. Ali, on je osnova za našu igru. Poštujem ga.

Engleske novinare zanimalo je što misli o njegovim igračima koji će igrati za nacionalne reprezentacije. Nije se dakle, puno pričalo o Dinamu. Britance zanima Premier liga, nastup Gordog Albiona i to kako će Harry Kane iz kluba otići u reprezentaciju i vratiti se.

Tek je hrvatski novinar dao malo zanimljivosti. Pitao ga je o presudi Zoranu Mamiću:

- Ne želim to komentirati. Je, to je neuobičajena situacija, ali što želite da kažem To se događa, ali ne znam jesam li to ikada doživio. To su isti igrači, ista momčad koju će sada voditi pomoćni trener. Filozofija je ista, neće se ništa promijeniti. Tu je Mamićev asistent koji dijeli njegove ideje. Ne mislim da će ista biti drugačije.

Linker
20. ožujak 2023 07:04