Fran Karačić (desno)
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
VELIKI OPTIMIST

‘Možda im Sammir opet presudi, nisu oni takav klub da bismo mi pred njima trebali položiti oružje‘

Predzadnji su u HNL-u, čeka ih teško gostovanje, ali desni bočni tvrdi: ‘Možemo u Europsku ligu!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. rujan 2020. 13:55

Protiv Rapida u kvalifikacijama za Ligu prvaka nije išlo, mogu li Lokosi nešto napraviti protiv Malmöa? Ukoliko prođu, igrat će protiv boljeg iz ogleda Granade i Lokomotive iz Tbilisija. U HNL-u prošlogodišnjoj hit-momčadi ne ide najbolje, Tomićeva momčad je predzadnja, s tek četiri osvojena boda. Međutim, Fran Karačić je optimist...

Pogledajte TOP 5 golova 5. kola HNL-a:

- Mislim da možemo preskočiti Malmö! Nevezano za loše rezultate u HNL-u. Držim da se naša momčad može, kako se kaže, “prešaltati”. Ta utakmica sa Šveđanima neće imati nikakve veze s ovim što pokazujemo u hrvatskom prvenstvu, vidjet ćete. Taj trijumf bi nam mnogo značio, a onda bi s velikim entuzijazmom i velikom ambicijom krenuli u play-off - kazao nam je desni bočni kluba s Kajzerice Fran Karačić.

Veli da nije nemoguće i da se Lokomotiva plasira u Europsku ligu...

- Ako pretpostavimo da će nam suparnik biti Granada, onda će biti jako teško uloviti Europsku ligu, ali zašto ne? Znate, ako pobijedimo Malmö, sve se mijenja, nastupa totalna metamorfoza, znam da će doći do nevjerojatnog podizanja samopouzdanja, stanovite euforije. Poznajem ovu momčad, kad smo takvi, svakoga možemo pobijediti.

Kažemo Karačiću da je lijepo biti optimist, ali ako pogledamo događaje na onoj utakmici s Rapidom gdje Lokomotiva u devedeset minuta nije uspjela stvoriti niti jednu priliku, onda nekako držimo da je optimizam prenaglašen...

- Bila je to velika utakmica za klub, mogli smo pobjedom osigurati Europu. Ali, otišlo nam je pola momčadi. Da je ostala momčad koja je igrala protiv Osijeka i finale Hrvatskog nogometnog kupa s Rijekom, mislim da bismo glatko pobijedili Rapid! No, kad se promijeni pola momčadi, onda je to problem. Ja sam ostao, nisam otišao u Dinamo, obrana nam je ostala ista. Ali, prema naprijed smo malo, kako da kažem, “tupi”. Nemamo završnicu, teško dolazimo do šansi. Kad se probije po strani, onda nešto fali kod centaršuteva, sve pokušavamo individualno, uvijek nešto nedostaje. Prije smo lakoćom zabijali pogotke, a sad se mučimo. Sve to što pričam će ipak proti Malmöa izgledati drukčije, tome se nadam. Mislim da možemo skupiti glave.

Pogledajte TOP 5 obrana vratara u 5. kolu HNL-a:

Karačić je dodao još nešto...

- Vidite, nije taj Malmö takav klub da bismo mi pred njima trebali pognuti glave, položiti oružje. Mi zaista nemamo tamo što izgubiti. Idemo u Švedsku pokazati najbolje što znamo i promovirati klub. Ne bih rekao da smo favoriti, ali imamo realne šanse i iskreno mislim da bismo mogli pobijediti. Ali, moramo igrati duplo bolje nego dosad! Ako ne i više... Kao momčad, ali i svaki pojedinac bi trebao dati svoj maksimum. Spremni jesmo, snage imamo, jedna je utakmica. Samo da ne primimo neki glupi rani pogodak. Ukoliko im prvi zabijemo, onda uteg na vagi preteže na našu stranu.

Sjetili smo se i jednog igrača iz momčadi koji je u dresu Dinama praktički sam srušio Malmö u borbi za Ligu prvaka. O Sammiru je riječ, naravno...

- Znam za tu priču... Sammir, kakav god da je, uvijek je opasan. Kad god ima loptu, uvijek se nešto dogodi. Jest, Sammir više nije onaj koji je bio u Dinamu, ali siguran sam da može puno pomoći. Možda i on može biti taj koji će presuditi nekim potezom ili pogotkom kako je to nekad u dresu Dinama napravio protiv Malmöa - zaključio je Karačić.

Linker
26. travanj 2024 03:38