ALI ATMACA Anadolu Agency Via Afp
IVAN RAKITIĆ ZA AS

‘Možda je istina ono što je Mourinho rekao o meni, Modrić je naše ogledalo, a Messiju ćemo naći smještaj‘

‘Ne znam zašto to tako obično započne, volio bih da vjeruju u mene od početka‘
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2023. 08:49

Uoči okršaja Manchester Uniteda i Seville u četvrtfinalu intervju za As dao je Ivan Rakitić.

Kako Rakitić vidi oglede protiv Manchester Uniteda?

"Igrao sam već protiv njih s Barcelonom u Ligi prvaka i dobili smo ih obje utakmice 1:0 i 3:0. Također sam igrao na Old Traffordu oproštajnu utakmicu Rija Ferdinanda i tu je momčad slavila s 3:1. Moja iskustva s njima su dosad vrlo pozitivna iako ne želim to previše naglašavati da se ne bi promijenila situacija", kaže Rakitić.

Kakva su očekivanja od gostovanja na Old Traffordu u četvrtak?

"Bit će to jako teška utakmica, ali i lijepa. Dat ćemo maksimum za dobar rezultat pred našim navijačima na Sanchez Pizjuanu. Znam da ćemo imati poštovanje Uniteda zbog velike povijesti koju Sevilla ima u ovom natjecanju. Za nas je najvažnije da ne griješimo. Svaka pogreška u ovakvim se utakmicama skupo kažnjava i ne smijemo si to priuštiti. Moramo odigrati našu najbolju utakmicu i imati vjere u sebe", objašnjava bivši hrvatski reprezentativac.

image
JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp

O novoj smjeni trenera na klupi Seville.

"Takve stvari se događaju. Moramo zahvaliti Sampaoliju, kao i Lopeteguiju. Volio sam Sampaolijevu filozofiju, ali takve se stvari događaju. Moramo poštovati klupsku odluku iako mi je žao zbog toga i volio bih nastaviti raditi s Jorgeom. Sada moramo pomoći Mendilibaru i olakšati mu maksimalno."

Po dolasku novog trenera ostao je bez minutaže na startu u utakmici protiv Celte.

"Moram poštovati takvu odluku. Ja se osjećam jako dobro fizički, a Mendilibar je stigao s drugačijim idejama i moja je obveza razumjeti situaciju. Najvažnija je u cijeloj priči Sevilla i ja sam tu da pomognem momčadi."

Rakitiću takva situacija nije strana. Po dolasku novog trenera u startu ne bi igrao, ali onda bi došlo do promjene.

"Ne znam zašto to tako obično započne, volio bih da vjeruju u mene od početka (smijeh). Ne, ozbiljno, u Barceloni sam na kraju bio igrač s najviše nastupa u pet od šest sezona koliko sam tamo igrao. Možda je ono što je Mourinho rekao o mojim igrama istina, nešto u stilu da moram biti opakiji, da ljudi više pričaju o meni. Ponovno mu se zahvaljujem na tim riječima."

O Xavijevoj Barceloni.

"Xavi će osvojiti La Ligu u svojoj prvoj sezoni na klupi i to je više nego zasluženo. U Europi se kažnjava i najmanja pogreška i to se Barceloni dogodilo. Igrati protiv ove Barcelone je jako komplicirano, iskusio sam to iz prve ruke sa Sevillom. Igrači mi pričaju čudesne stvari o Xaviju i njegovim treninzima i vjerujem da će ostati tamo trener još dugo vremena."

O čudesnom Luki Modriću.

"Jednog dana će se umiroviti ili napustiti Real, ali svi ćemo se složiti da još nije vrijeme. Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti uprava kluba i Florentino. Ali mislim da bi svi trebali poslušati Rodrygove riječi od neki dan, kada je rekao da je Luka motor koji ih pokreće. Slažem se. Luka je ogledalo hrvatskog nogometa, svi sebe vidimo u onome što radi. Nadam se da će ostati u Madridu da još možemo uživati u njegovom nogometu u Španjolskoj, među elitom."

Što misli o budućnosti Lionela Messija? Gdje će nastaviti karijeru, u Barceloni, Saudijskoj Arabiji, Sevilli?

"Nadam se ovdje (smijeh). Ako Messi želi uživati u nogometu, životu i gradu onda može doći u Sevillu odmah. Bolje od toga neće naći. Sve bi momčadi voljele Lea, ako treba naći ćemo mu smještaj odmah do katedrale. Svi jedva čekamo čuti njegovu odluku, ali najvažnije je da još dugo uživamo u njegovom nogometu."

O planovima za budućnost.

"Ideja je dobiti trenersku licencu, a već sam u kontaktu s Hrvatskim nogometnim savezom. Kada se umirovim živjet ću u Sevilli."

Linker
08. svibanj 2024 13:45