GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
VELIKI DOBITAK

Na Maksimiru dočekali najljepše vijesti: Junak Dinama vraća se na travnjak u najvažnijem trenutku!

Zadrži li netaknutu mrežu i u Krasnodaru, bio bi to najdulji niz bez primljenog gola ove sezone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. veljača 2021. 14:33

Jedna od legitimnih rasprava nakon ovakve utakmice kakvu su odigrali Dinamo i Osijek svakako je i ona tko je, zapravo, igrač utakmice i Dinamov junak? Je li to Dinamov “Benjamin Button” kapetan Arijan Ademi, lukavi, uporni i hladnokrvni Mislav Oršić ili ipak Dominik Livaković? Naime, uvijek kad je vratar igrač utakmice, može se steći dojam da je suparnik bio bolji, bliže trijumfu (ili remiju), da je golman najzaslužniji za pobjedu.


I premda u derbiju nije bio takav odnos snaga, jer Dinamo je sat vremena dominirao i mogao puno ranije riješiti utakmicu, a Livaković zbog nezaposlenosti postati snjegović, ipak smo se odlučili za njega. Jer, bravure kojima je obranio svoja vrata i, ipak, sačuvao pobjedu, bile su u konačnici najbolji pojedinačni potezi utakmice. Trebalo je ostati onako koncentriran u zadnjoj sekundi i vrhunski obraniti udarac Bohara...


No, bio Livaković igrač utakmice ili ne, na kraju i nije presudno, za Dinamo je najvažnije da je Livi opet (bio) u pravoj formi. U nekim prošlim utakmicama, recimo, protiv Gorice ili Šibenika, Livaković nije briljirao. Nije bio krivac za pogotke, ali nije niti spašavao Dinamo ovakvim velikim obranama, na koje je mnoge navikao zadnjih sezona u klubu i reprezentaciji. Stoga, u pravi je tren, baš prije Krasnodara pronašao “svoju” formu. Opet, problemi s aduktorom koje je osjetio u jednom trenutku, jednako su zabrinule Zorana Mamića kao što su ga te obrane oduševile. Nastavio je Livaković susret, ali hoće li problemi proći do utakmice u Krasnodaru? Odgovor kojeg smo dobili, srećom je - pozitivan!

Problematični aduktor

Vratar Dinama Dominik Livaković bio je u ponedjeljak na pregledu magnetskom rezonancom. Pretraga je ustanovila da se radi o lakšoj mišićnoj ozljedi te da će vratar Dinama nakon potrebnih fizikalnih terapija biti spreman za utakmicu Europa lige u četvrtak.

Livaković je sad skupio tri utakmice zaredom bez primljenog gola, što je za golmanovo samopouzdanje uvijek bitno. Zanimljivo, iako je u Europskoj ligi imao pet utakmica zaredom bez primljenog gola, tek je drugi put ove sezone Livaković, odnosno Dinamo, tri utakmice u nizu upisao “clean sheet”. Prvi put je to bilo u listopadu kad je između dviju utakmica u Europskoj ligi (0:0 s Feyenoordom i s CSKA) Dinamo slavio u Šibeniku (2:0). Zadrži li, dakle, netaknutu mrežu i u Krasnodaru, bio bi to najdulji niz bez primljenog gola ove sezone.


Treba reći i ovo, nije da u Maksimiru ne vjeruju Danijelu Zagorcu, uvijek je on bio čovjek od povjerenja i sigurnosti, kad nije bilo Livakovića svoj je posao odradio bez zamjerke. Međutim, kad je Livaković u pravoj formi, a protiv Osijeka je bio, onda su u Dinamu spokojniji i samopouzdaniji, puno je toga on donio ove sezone. Zato je sjajna vijest da će biti spreman u Krasnodaru!

Najviše čistih mreža ove HNL sezone

1. Ivica

Ivušić
(Osijek) 12
2. Dominik
Livaković
(Dinamo) 7
3. Ivan
Filipović
(S. Belupo) 6
Nediljko
Labrović
(Šibenik) 6
5. Josip
Posavec
(Hajduk) 4

Najviše čistih mreža u povijesti HNL-a

1. Ivica
Solomun
(304 utakmice) 100
2. Dražen
Ladić
(231 utakmica) 97
3. Dominik
Livaković
(211 utakmica) 79
4. Ilica
Perić
(200 utakmica) 78
5. Stipe
Pletikosa
(164 utakmice) 77

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 23:13