FILIPPO MONTEFORTE Afp
KAKAV ŠOU

Najluđa skupina Europske lige! Pogled na tablicu otkriva nesvakidašnji prizor, nije isključen ni čudesan scenarij

Mnogi navijači ostali su u čudu kad su vidjeli kako izgleda situacija u skupini F
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. listopad 2022. 09:34

Nogomet ponekad piše vrlo zanimljive priče. Jedna od njih dolazi nam iz skupine F u Europskoj ligi, gdje je nakon odigranog 5. kola zabilježena doista nesvakidašnja situacija.

Naime, ljestvicu skupine predvode dvije momčadi koje su dosad ostvarile negativnu razliku pogodaka, dok su na trećem i četvrtom mjestu klubovi s pozitivnom gol-razlikom.

Na vrhu je Lazio s osam bodova i gol-razlikom 9:10 (-1), drugi je Sturm Graz koji je osvojio isti broj bodova uz četiri postignuta i osam primljenih pogodaka. Na trećem je mjestu Feyenoord s pet bodova i razlikom pogodaka 12:9, dok četvrtu poziciju trenutačno drži Midtjylland uz gol-razliku 10:8.

Tablice omogućuje Sofascore

Sukladno izgledu ljestvice, i dosadašnje su utakmice bile vrlo zanimljive. Tako je, primjerice, Lazio svladao Feyenoord 4:2 na Olimpicu, da bi u Danskoj izgubio od Midtjyllanda s čak 5:1.

U 4. kolu ogledi Midtjylland – Feyenoord i Lazio Sturm završili su istim rezultatom, 2:2.

U sinoćnjim utakmicama Lazio je s 2:1 bio bolji od Feyenoorda, dok je Sturm pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade ostvario minimalnu pobjedu od 1:0 protiv Feyenoorda.

U kolu odluke sljedećeg tjedna sastaju se Feyenoord – Lazio i Midtjylland – Sturm. S obzirom na dosadašnji rasplet, nije nemoguće da sve četiri momčadi završe skupinu s po osam osvojenih bodova...

Linker
25. travanj 2024 00:39