DAMIR KRAJAC/CROPIX
INTERVJU ZA SN

Najmlađa zvijezda Dinama: ‘Opasni smo baš sa svih strana! Pa mi u špici imamo reprezentativce...‘

Leipzigov stoper na posudbi u Dinamu danas će sigurno imati zahtjevan posao
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. listopad 2020. 17:07

Dinamo danas u Moskvi traži bodove. Nakon boda protiv Feyenoorda, bilo bi zgodno donijeti koji i iz ruske prijestolnice. Mnogi stručnjaci i nogometaši s ruskih adresa kazuju da Modri imaju sasvim realne šanse da se u Zagreb vrate neporaženi. I ne samo to, uvjereni su da Mamićeva momčad može u putnim torbama donijeti puni plijen.


A što o svemu misli najmlađi, igrač Leipziga na posudbi u Dinamu, Joško Gvardiol? Jeste li proučili CSKA? Gdje su Rusi najopasniji?
- Odmah nakon Šibenika počeli smo s pripremom za Rusiju. Imaju puno vrlina, vjerojatno i poneku manu, ali da bismo ostvarili rezultat kojem se nadamo, osnovni preduvjet mora biti zadovoljen. A on je da mi budemo na visokoj razini.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Kako zaustaviti našeg Nikolu Vlašića?
- Zaista je u odličnoj formi. U ponedjeljak je zabio dva pogotka, za jedan je asistirao i sigurno će imati motiv više protiv Dinama. No, mi ne možemo gledati samo Vlašića, moramo gledati CSKA kao cijelu momčad, ne kao pojedince.


CSKA je odigrao neodlučeno s Wolfsbergerom, je li to za vas bilo iznenađenje?
- Ne. Ovo je Europska liga u kojoj su kvalitetni klubovi i zašto bi onda takav rezultat bio iznenađenje? Neki dan sam pročitao da je naš remi bio razočaravajući i to me malo iznenadilo. Ljudi zaboravljaju da smo igrali protiv kluba iz gornjeg doma jake europske lige, kluba koji ima sjajnu povijest i veliku tradiciju. I kako onda može remi biti nešto razočaravajuće?


Je li današnja utakmica u Moskvi jedna od najvažnijih u skupini, može li ona već sad odrediti Dinamovu budućnost?
- Svih šest je važno, svih šest nosi isti broj bodova. I u svaku treba ući maksimalno s ciljem da se dobije.


Na ljestvici od 1 do 10, u kakvoj je trenutačnoj formi Dinamo?
- U Šibeniku je bilo jako dobro, dvije utakmice nismo primili gol, što znači da smo se podigli u defenzivi. Naprijed stvaramo šanse. Mislim da idemo prema gore. Ajmo reći, čvrsta sedmica s tendencijom porasta.


Zabija Mario Gavranović, krenulo je i Petkoviću, Majer je u sjajnoj formi, pogađa i Oršić... Imate li neki predosjećaj tko bi mogao zabiti u Moskvi?
- Ma, može biti i autogol ako će to značiti da se veseli vraćamo u Zagreb. Dinamova velika prednost je što smo opasni sa svih strana. Pa mi u špici imamo reprezentativce Hrvatske i Švicarske, na vratima opet reprezentativac. Lovro je u formi, Luka uvijek donese novu energiju… Zato smo optimisti.


Dominik Livaković je sjajno branio protiv Feyenoorda, bio je igrač utakmice? Jeste li mu platili piće? Bilo bi dobro da mu malo olakšate u Moskvi, zar ne? Da ne bude Livaković uvijek igrač utakmice...
- Ma, Livi je jedan od naših najboljih igrača već dvije sezone. Ovo je samo nastavak dobre forme koja ga krasi sve ovo vrijeme.


Nego, neki će kazati da ste u određenoj prednosti pred ostalima, da uvijek morate igrati jer svaka vaša utakmica Dinamu donosi brdo eura?
- Zaista ne znam što bih vam odgovorio na ovo pitanje. Valjda igram jer sam kvalitetan i jer mi trener vjeruje, a ne zato što moj nastup donosi novce.

S Olmom se često čujem

Jeste li se čuli s Olmom?
- Često se čujemo i kontaktiramo. Dani je prošao proces adaptacije, dosta igra i uživao u Leipzigu. Drago mi je zbog njega.

Lauritsen se prilagođava

Kako ste doživjeli Lauritsena?
- Iskusan, dobar u skoku… Voli otići naprijed i često se nađe u šansi. Voli komunicirati, brzo će se prilagoditi Dinamu.

Linker
04. svibanj 2024 01:18