Vratar Dinama imao je protiv CSKA dosta posla, kako li će biti ovoga puta?
 AFP
HRABRI I AMBICIOZNI

Najveće iznenađenje Europske lige napada i u Zagrebu ‘Dinamo gledamo kao CSKA, ali idemo po trijumf!‘

Mladi hrvatski reprezentativac Dario Vizinger najavio gostovanje ‘iznenađenja skupine K ‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. studeni 2020. 12:27

Wolfsberger nije samo najveće iznenađenje skupine, već i kompletne Europske lige. Nakon što su u prvoj utakmici odigrali 1:1 s CSKA, u drugoj su senzacionalno nokautirali Feyenoord na gostovanju s 4:1.

U ovog austrijskog prvoligaša ljetos je stigao mladi hrvatski reprezentativac Dario Vizinger (22) nakon što je s Celjem osvojio naslov prvaka Slovenije. U Rotterdamu je ušao u igru pred kraj utakmice, još je oporavljenik, imao je stanovitih problema s koljenom, zato i nije igrao protiv moskovskog CSKA u 1. kolu.

- Stvarno smo dobro odigrali u Rotterdamu. Imali smo jedno malo razdoblje kad smo popustili, zbilo se to kad je Feydenoord zabio pogodak koji im je dao vjetar u leđa. Ipak, uspjeli smo izdržati taj nalet, a onda smo zaključili utakmicu, zaista smo se vratili doma prezadovoljni - kazao nam je u uvodu Vizinger.

Nema tu neke priče

Zna i sam da je nakon ždrijeba Wolfsberger bio označen kao topovsko meso kao klub koji bi trebao držati fenjer u ovoj skupini, nisu im davane nikakve šanse. Jesu li se naljutili zbog toga, pa odlučili pokazati da su ih svi bezrazložno podcijenili?

- Ne znam jesmo li se naljutili, ali prije početka Europske lige smo svi jedan drugome kazali ‘idemo svima pokazati na terenu tko smo i što smo’. Mi svaku utakmici igramo sa sto posto naših kapaciteta, a to nam je u ove dvije utakmice u skupini donijelo rezultat. I u sljedećim utakmicama igrati ćemo tako, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti.

Zašto su u prvenstvu Austrije pri dnu ljestvice? Jučer su ostvarili tek drugu pobjedu u šestom kolu, a imaju četiri poraza. Kakva je to priča, super u Europi, loše u nacionalnom prvenstvu, koja je prava slika Wolfsbergera?

- Nema sad tu neke priče. Mi u našem prvenstvu u svaku utakmici također idemo na pobjedu. Međutim, u dvije utakmice koje smo izgubili zaista nismo imali sreće, ali ona se, eto, vratila u Europskoj ligi. Ne zaslužujemo mi tako loš plasman u prvenstvu, tako su se neke stvari poklopile. Siguran sam da ćemo se u sljedećim prvenstvenim utakmicama popraviti, te krenuti prema gore.

Priča nam Vizinger da je jako zadovoljan u Wolfsbergeru, da se sjajno uklopio te da je izabrao pravi klub za nastavak karijere. Inače, Wolfsberger je kuriozitet još po nečemu. Protiv Feyenoorda je tri pogotka postigao iz jedanaesteraca, protiv CSKA jedini pogodak je također postigao s bijele točke. Od pet pogodaka, četiri su postigli iz jedanaesteraca! Suci ih vole ili...?

- Da, malo to izgleda čudno. Ali kad realno pogledate, svi ti jedanaesterci su postojali. Bili su čisti, nitko ništa ne može prigovoriti. Uostalom, kvaliteta momčadi jest kad vas moraju suparnički igrači zaustaviti prekršajem u šesnaestercu da ne postignete pogodak. Sve te situacije nakon kojih su suci dosudili jedanaesterce su bile čiste šanse za postizanje pogodaka.

Cilj je uvijek pobjeda

Razmišljate li već nakon dva kola u skupini o proljeću u Europi?
- Dakle, naše ambicije su pobijediti u svakoj utakmici! Bez obzira protiv koga igramo. Kad smo vidjeli koga smo dobili u ždrijebu, pretpostavljali smo da će nas svi proglasiti autsajderima, da će protiv nas računati na bodove. Međutim, imamo i mi svoju računicu. Mi također protiv svakoga računamo na bodove! Idemo utakmicu po utakmicu, u svakoj tražimo tri boda. Hoćemo li na kraju igrati na proljeće u Europi? Vidjet ćemo... Znamo da nas bez obzira na ovako dobar start još uvijek gledaju kao na autsajdere, ali kad počne utakmica, mi se tako ne osjećamo, dapače.

Sljedeća utakmica je u Maksimiru protiv Dinama? Možete li nastaviti seriju nepobjedivosti?
- Kako gledamo na Dinamo? Isto kao što smo gledali na CSKA i Feyenoord. Poštujemo naše suparnike, ali mi idemo po trijumf! Dakle, mi u Maksimir dolazimo pobijediti. To je naš stil, tako ćemo se ponašati u Zagrebu - zaključio je Vizinger.

Linker
30. travanj 2024 18:41