WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Www.imagephotoagency.it/Imago Sportfotodienst/Profimedia
KONAČNO NA VRHU

Nakon niza poraza u finalima Vatreni se popeo na tron: ‘Osvojili smo najvažnije i iskupili se za sve‘

Hrvatski reprezentativac osvojio je tek drugi trofej u karijeri, prvi mu je bio talijanski Superkup s Milanom 2017. godine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. svibanj 2024. 10:10

Kapetan Berat Djimsiti i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić s Atalantom su prošli puno uspona i padova, da bi u srijedu podigli prvi europski trofej u klupskoj povijesti.

Djimsiti je u Bergamu iskusio i borbu za opstanak, dok je Pašalić stigao 2018. godine iz Chelseaja, prvo na posudbu, da bi ga Atalanta dvije godine kasnije otkupila od Bluesa za 14,5 milijuna eura.

Iskusio je veznjak Vatrenih tri poraza u finalima Kupa Italije, no sreća je stigla u Europskoj ligi nakon uvjerljive pobjede (3:0) protiv do srijede neporaženog Bayer Leverkusena.

- Izgubili smo tri finala, bilo je teško, ali smo osvojili najvažniji trofej i tako se iskupili za sve – izjavio je Mario Pašalić za Sky Sport Italia.

image
BEN STANSALL Afp

Znali su i on i njegovi suigrači koliko će zahtjevno biti prekinuti nevjerojatan pozitivan niz Apotekara.

- To je momčad koja nije izgubila 51 utakmicu i znali smo da će biti teško. Međutim, svih ovih godina dokazali smo da svakoga možemo pobijediti. A svladati Bayer Leverkusen u ovoj formi s 3:0 je nevjerojatno.

Hrvatski reprezentativac osvojio je tek drugi trofej u karijeri, prvi mu je bio talijanski Superkup s Milanom 2017. godine.

- Tijekom godina, naši su nam navijači pružili toliko ljubavi i podrške, zato smo sretni što smo osvojili trofej za njih – istaknuo je Pašalić.

Linker
23. svibanj 2024 10:10