Komnen Andrić mijenja Brunu Petkovića...
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
IZJAVE IZ BEČA

‘Ne možeš igrati s centarforom koji je u takvom stanju‘: Krznar objasnio zašto je izvadio Petkovića

‘Rapid nas je ugrožavao, mi nismo imali igru‘, rekao je Dinamov trener nakon utakmice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2021. 21:09

Bio je Dinamo dvaput u zaostatku na Weststadionu u Beču. Iz prvog su se Modri vratili sjajnim pogotkom Oršića, ali drugi je potrajao do kraja. Od 34. minute kada je Grüll, strijelac prvog Rapidovog pogotka, nabacio na glavu Hofmanna koji će Livakoviću zabiti drugog, ZG-momčad nije se vraćala. West Hamu se tako pridodao i Rapid u rubrici Dinamovih poraza u skupini Europske lige, a za konkurenciju unutar proljeća u tome natjecanju Krznarove trupe nemaju drugog izbora. Rapid će morati "pasti" na Maksimiru u sljedećem kolu, inače bi moglo biti vrlo komplicirano.

image
Damir Krznar
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Ne možemo biti zadovoljni ovime. Događa nam se neobjašnjiva nervoza. Druge lopte nismo osvajali, a oni su nam od toga radili šanse. Puno udaraca u blok, puno te neobjašnjive nervoze. Rapid nas je ugrožavao, nismo uspjeli doći do igre i smiriti je, strpati Rapid u blok, u tih njihovih 15-20 metara od gola. Trebat će nam vremena da se sve slegne i da vidimo kako i zašto je došlo do ovoga svega - rekao je Damir Krznar nakon utakmice u Beču.

Potkraj prvog dijela morao je izaći Bruno Petković. Je li u pitanju bila ozljeda?

- Petković nije mogao udarati loptu glavom. Osjeća posljedice onog udarca. Kad vam centarfor ne može igrati glavom, izvadite ga - objasnio je Krznar.

Nakon utakmice svoje je dojmove iznio i Mislav Oršić.

image
HANS PUNZ Afp

- Teško mi je bilo što reći, jedino je istina da nismo bili pravi i da je Rapid zasluženo pobijedio, bili su agresivniji, konkretniji, a kada su zabili za 2:1 mi nismo napravili ništa prema naprijed. Previše smo griješili, kad smo oteli loptu u sredini terena smo potom radili previše pogrešaka, i tu su nam oni radili kontre i bili konstantna opasnost po naša vrata.

Može li Dinamo do pobjede u Zagrebu?

- Naravno da možemo do pobjede, ovo nije bio naš najbolji dan i zato smo izgubili, moramo se pripremiti za tu iduću utakmicu i dati sto posto.

Linker
31. svibanj 2023 04:59