LOVRO MAJER ZA SN

‘Ne opterećuje me interes Milana, a dat ću sve da što prije zaigram za Vatrene! CSKA? Dovoljno je 1:0...‘

Dinamov ofenzivni vezni napokon uživa status i minutažu koja mu je predviđana kad je dolazio u Maksimir
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. listopad 2020. 08:05

Lovro Majer u Šibeniku je opet odigrao odlično. Iako je ušao s klupe, u zadnjih pola sata, Majer nije samo odradio minutažu, već je donio Dinamu novu snagu, sudjelovao kao glavni glumac u toj pobjedničkoj kontri, asistirao Oršiću za gol koji je prelomio utakmicu.

- Cijelu utakmicu smo odigrali na visokoj razini, bili smo agresivni, igrali momčadski, stvarali puno prilika, a to je najbitnije. Mogli smo zabiti još koji gol, mogla je pobjeda biti i veća, ali najvažnije da smo stvarali šanse - priča nam Majer dan nakon utakmice koju smo mi sami ocijenili kao vjerojatno najbolju Dinamovu ove sezone.

Modri su od prve do zadnje minute bili dominantni, bez padova, možemo reći, najkonstantniji unutar 90 minuta.
- Mogu se složiti, uz onu utakmicu s Lokomotivom, to je najbolja. Najviše se vidjelo kroz tu agresivnost i brojne stvorene šanse.
Evo, sad kad gledamo, svakako je za Dinamo dobra stvar što već dvije utakmice zaredom nije primio pogodak, sigurno to utječe na samopouzdanje. No, zato je realizacija u te dvije utakmice zakazala, mogao je Dinamo zabiti više golova, dosta je promašio.

Što treba više istaknuti, što je bitnije u najavi idućih utakmica?
- Uvijek će se nešto gledati, ako primiš puno golova, a pobijediš, gledat će se koliko si primio. Ako zabiješ i pobijediš 1:0 ili 2:0,. reći će da smo malo zabili, traže se uvijek negativne strane. Ali mislim da smo u dobroj formi i ako mene pitate - u Moskvi je dovoljno i 1:0 za nas.

Ako je netko u dobroj i sve boljoj formi, onda je to Lovro Majer? Koji je razlog tog njegova uzleta ove sezone, napokon je dohvatio status i minutažu koja mu je predviđana kad je dolazio u Dinamo?
- Jednostavno, počeo sam igrati, pokazivati što znam. Jako se dobro osjećam, pun sam samopouzdanja i spreman, uživam u svakoj utakmici. Bit će još bolje, pogotovo u europskim utakmicama, a to je najvažnije.

Nema zamjerki

Zamjera li sad išta bivšem treneru Nenadu Bjelici, zato što dvije godine nije puno igrao i nije dočekao kontinuitet?
- Nikome ništa ne zamjeram, gledam samo prema naprijed, sve što je bilo ranije, uvijek je sve s nekim razlogom.

Dobro, s kakvim šansama i ambicijama Dinamo ide u Moskvu?
- Šanse su nam sigurno dosta dobre, vjerujemo u pozitivan rezultat. Idemo u Moskvu napadati, odigrati dobru utakmicu i nadamo se pobjedi.

Čekat će ga Nikola Vlašić, bivši suigrač iz mlade reprezentacije, za kojega svi tvrde da je najbolji igrač CSKA-a, da bi Dinamo napravio velik posao ako bi njega prikočio?
- Znam Nikolu jako dobro, super smo si, njihov je najbolji igrač. Volim ga gledati, volim njegov stil igre. Ali, ne pripremamo se samo za njega, ne razmišljamo na način da je bitno samo njega zaustaviti i da ćemo ih zakočiti, već ćemo se fokusirati na čitavu momčad. Ali da jest najbolji njihov igrač, to sigurno.

Tu je i Kristijan Bistrović, također mu aktualni suigrač iz U-21 selekcije?

- Također moj prijatelj, isto jedan od njihovih najboljih igrača, odličan dečko, kvalitetan na svim razinama.


Nikola Vlašić, vratimo se njemu, već je standardan A reprezentativac, štoviše, s važnom ulogom u toj momčadi. Možemo li jednog dana očekivati Majera i Vlašića kao udarni tandem u veznom redu, kao stup reprezentacije u budućnosti?

- Ne volim pričati previše na taj način, neka drugi prosuđuju. Ja radim na sebi, dat ću sve od sebe da jednog dana, što prije, zaigram u reprezentaciji. O tom potom.

Koliko čitava situacija s koronavirusom utječe na igrače, na momčad, postoji li strah od zaraze, ne toliko zbog simptoma, koliko zbog činjenice da svaki pozitivan nalaz znači zabranu igranja, utječe na sastav, formu, vjerojatno i na rezultate?

- Iskreno, ne brinem se, ne razmišljam o tome. Ali nije normalna situacija. Mi se svi jako pazimo, iako nekad ni to nije dovoljno, jer koliko god se pazio, nikad ne znaš gdje se možeš zaraziti. U većini slučajeva, najmanji problem je istrpiti tu bolest, ako su simptomi slabiji, nego gubiš vrijeme, ispadaš iz forme, nije se lako vratiti, drugi ulaze umjesto tebe. Psihološki, meni osobno ni ta testiranja ne padaju teško, to je samo četiri-pet sekundi neugode i nije mi problem, ni priprema za utakmicu u takvim uvjetima nije mi problem. Jednostavno, paziš se, radiš najbolje što možeš.

U utakmici protiv Feyenoorda, osim SN-a pisali su o tome i talijanski mediji, Majera su pratili skauti mnogih klubova, između ostalih i Milana. Kako se osjeća kad pročita takvo što, stvara li mu to pritisak?
- Nisam se previše opterećivao, uvijek će se to pisati i pričati kad dobro igraš. Trebam samo igrati svoj nogomet, ne baviti se time.

Protiv Feyenoorda Majer je pretrčao više od svih Dinamovih igrača - 12,5 kilometara!

Svakako je zanimljiv podatak koji smo čuli neki dan, da je Lovro Majer igrač koji je od svih Dinamovih igrača najviše pretrčao u utakmici protiv Feyenoorda. Čak 12,5 kilometara!


- Ne znam jesam li najviše pretrčao, ali osjećao sam se dobro.


Iako se kaže da nije najbitnije puno trčati, već kvalitetno trčati, recimo, važno je koliko u apsolutnoj kilometraži ima sprintova...

Ne slažem se s ocjenom da sam bio baš tako loš u defenzivi

Primjetno jest, Majer sve više i bolje igra u oba pravca. Dosad ga se često etiketiralo kao igrača koji premalo igra defenzivu, u Šibeniku je, primjerice, dva-tri puta dobro reagirao u svom šesnaestercu, a i u tu kontru za 0:2 krenuo je sa svoje polovice.

- Iskreno, ta defenziva mi je u zadnje dvije-tri godine bila najslabiji adut, iako se ne slažem s ocjenom da sam bio baš tako loš. Najviše mi se to osporavalo i gledalo, jer se igračima uvijek nešto mora osporavati, ali puno sam napredovao u tom dijelu, puno sam radio baš na tom segment. Općenito, više mi se opovrgavalo nego što je doista bilo tako, mislim da je već i ranije bilo korektno. Ali da, sad je bolje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:26