INSTAGRAM
IVAN RAKITIĆ

‘Ne radi se o novcu i ugovorima, srce je presudilo. Ja sam jedini Hrvat kojem su dopustili posebno vjenčanje‘

Bivši Vatreni govorio je o razlozima povratka u Sevillu koja ga oduvijek maksimalno cijeni
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. travanj 2023. 18:03

Uoči velikog ogleda četvrtine finala Europske lige između Manchester Uniteda i Seville, Ivan Rakitić jedna je od najzanimljivijih tema svjetskim medijima. Prvo ga je kontaktirao španjolski AS, a praktički istovremeno naš (bivši) srebrni reprezentativac razgovarao je s novinarima UEFA-e. Osim o nadolazećoj utakmici, Rakitić je govorio o ljubavi prema klubu u kojem uživa velebni status.

Bilo je mnogo opcija

- Prošlo je 12 godina otkako sam prvi put stigao ovdje. Grad je uspio u nogometnom, društvenom i obiteljskom smislu. Ovdje izreka kaže: ‘Tko jednom dođe u Sevillu, ostaje u Sevilli.‘ Baš je moj sunarodnjak Duje Ćaleta-Car nedavno odsjeo kod mene sa suprugom i prijateljima. Kasnije mi je poslalo SMS da je grad fantastičan - započeo je Rakitić o gradu u kojem se proslavio, a 2014. Sevillin dres zamijenio je Barceloninim, da bi se 2020. vratio pod tribine Sanchez Pizjuana.

image
JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp

- Zašto sam se vratio? Bilo je mnogo opcija, ali kad su se otvorila vrata za povratak kući, sve mi je bilo savršeno jasno. Nije se radilo o ugovoru, novcu ili nekakvoj drugoj ideji, već o srcu. Samo smo htjeli vratiti se u naš dom. Ovdje su moji prijatelji, obitelj, djeca su mi rođena ovdje. Znao sam da ću se vratiti, pogotovo nakon razgovora sa suprugom - prisjetio se bivši Vatreni velike odluke o nastavku karijere, te spomenuo i životnu odabranicu Raquel Mauri, koju je upoznao kao radnicu u ‘coffe shopu‘, a u tajnosti su se vjenčali 2013. godine.

I baš je ta epizoda pokazala Rakitiću koliko ga klub i grad cijene. Kaže, on je jedini Hrvat za kojeg su napravili iznimku.

- Sevilla je grad bogate povijesti. Ja sam jedini Hrvat kojem je bilo dopušteno vjenčanje u katedrali Seville - istaknuo je.

‘Možemo im režirati pakao‘

U četvrtak ga čeka težak izazov, Sevilla gostuje na Old Traffordu kod Manchester Uniteda, prvog favorita za naslov drugorazrednog europskog natjecanja. No, svaka momčad osjeća barem malenu dozu strahopoštovanja kad su Sevilla i Europska liga u pitanju, jer Andalužani su ju osvajali u šest navrata od 2006. godine.

image
JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp

- Bilo bi nevjerojatno osvojiti trofej. Ovdje ljudi vole reći da je Europska liga naše natjecanje, nešto što nam pripada. S nestrpljenjem iščekujemo ogled, nadamo se da ćemo trijumfirati, al idemo korak po korak. Znamo da je United favorit, moramo se dobro pripremiti. Ako postignemo dobar rezultat u Manchesteru, kod kuće im možemo režirati pakao. Borit ćemo se do kraja - najavio je Rakitić susret zakazan za četvrtak.

‘Raketa‘ je ukupno odigrao 282 utakmice za Sevillu, postigao je 49, a namjestio 57 golova. Ove sezone našao se u nezgodnoj situaciji, ali sve upućuje na to da će osigurati ostanak u La Ligi prije posljednjih utakmica sezone, time i izbjeći neizvjesnost u kojoj se nikako nisu smjeli naći.

Linker
07. svibanj 2024 06:37