CROPIX
JAKA PORUKA NAKON UTAKMICE

NENAD BJELICA ODMAH NAJAVIO RJEŠENJE ZA DVA DINAMOVA PROBLEMA 'Jučer sam vjerovao u pobjedu, danas u prolaz! A Olmo vrijedi barem jednako kao i Felix'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2019. 22:28

Dinamova 'europska bajka' i dalje traje. U čvrstoj i tvrdoj utakmici bez previše prilika, Dinamo je srušio Benficu golom Brune Petkovića iz jedanaesterca (1:0) u 38. minuti i otvorio vrata četvrtfinala.

Nenad Bjelica susret je zbog kazne UEFA-e gledao s maksimirskih tribina, i valjda jedini na stadionu nije burno proslavio gol Dinama. Jer odrađen je tek prvi dio posla. Za tjedan dana uzvrat je na grandioznom Luzu u Lisabonu, a trener Modrih neće moći računati na kartonirane Leovca i Šunjića, dok otprije nedostaju ozlijeđeni Ademi i Hajrović.

"Dobar rezultat, dobra utakmica. I u ofenzivi i u defanzivi napravili smo sve što smo htjeli.Jako sam zadovoljan izvedbom svojih igrača. Možda je rezultat mogao biti veći s obzirom na naše šanse, ali ovo će nas održati budnim u Lisabon. Jučer sam rekao da vjerujem u pobjedu, a danas kažem da vjerujem u prolaz. Pogotovu, ako budemo igrali ovako dobru obranu kao večeras. Šteta što nije bilo koncentracije u završnici, ali nije mi žao ničega", kazao je Bjelica, koji zbog UEFA-ine kazne nije bio na klupi, a umjesto njega momčad je vodio 43-godišnji Austrijanac Rene Poms s kojim Osječanin surađuje već godinama.

"Nisam bio nervozan jer vjerujem svojim asistentima na klupi. Mi smo jedan uigrani tim, sve smo dogovorili puno prije tako da komunikacija nije bila ni potrebna. Ovakva utakmica se priprema sedam dana, a ne sat prije početka".

"Ova trojka Petković, Oršić i Kadzior su malo padali u ritmu, zato smo i napravili zamjene, ali dečki su solidno napravili svoj posao. Šitum, Stojanović i drugi mogli su i povećati taj rezultat, ali nije mi ni zbog čega žao, dečki su napravili strašan posao protiv iznimno kvalitetne momčadi", rekao je Bjelica pa se okrenuo novim problemima u svojoj momčadi za uzvrat.

U uzvratu je ostao i bez Šunjića, nema ni Ademija, ali čini se da ima rješenje za ovaj problem.

"Nikola Moro je odigrao nekoliko kvalitetnih utakmica na toj 'šestici' i mislim da bi on mogao zamijeniti Ademija i Šunjića, ali vidjet ćemo još do četvrtka tko će se nametnuti, imamo dovoljno vremena za pripremu.Šunjić je stvarno perfektan na toj poziciji, on je stvarno u svakom trenutku na pravome mjestu u pravo vrijeme i to je dečko koji sigurno ima veliku budućnost u hrvatskome nogometu. Kadzior je igrač koji ima jako dobru nogu i znao sam da će biti opasan iz prekida, a i očekivali smo da možemo ugroziti Benficu iz prekida. U potpunosti je opravdao moje povjerenje".

Dani Olmo odigrao je još jednu veliku utakmicu, uspoređivalo ga se sa velikim talentom Benfice Joaom Felixom, kojemu je klub odredio odštetnu klauzulu od 120 milijuna eura.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

"Već sam prije rekao, da Dani Olmo igra u Benfici, imao bi barem istu cijenu kao taj Joao Felix. To je igrač koji se razvija i koji ima iznimnu vrijednost", rekao je Bjelica i najavio uvrat:.

"Mi ćemo nastaviti igrati napadački, mislim da smo u svim europskim utakmicama osim u Istanbulu postigli zgoditak, nemamo se čega bojati, moramo ići po gol i znam da ćemo biti pravi".

Linker
18. travanj 2024 06:56