REUTERS/Sergio Perez
ČEKAJU PRIHVATLJIVO RJEŠENJE

NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA UOČI FINALNE UTAKMICE! Engleski velikan zabrinut zbog napadača: 'Tražimo jamstvo da će mu se osigurati siguran put na finale!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. svibanj 2019. 19:17

Nogometaši Arsenala plasirali su se u finale Europske lige. Topnici su svoje mjesto u završnici izborili nakon što su u Španjolskoj s 4-2 pobijedili Valenciju i tako dodatno potvrdili i onu pobjedu od 3-1 iz prve utakmice koja se odigrala u Londonu.

Arsenal će u bitci za trofej čekati Chelsea, a u toj utakmici mogla bi momčad Unaija Emeryja nastupiti bez Henrikha Mkhitaryana. Problem je, naime, političke prirode, a radi se o diplomatskim tenzijama između njegove domovine Armenije i domaćina finalne utakmice Azerbajdžana.

"Zabrinuti smo, sigurnost svih naših igrača nam je od najveće važnosti. Tražimo jamstvo UEFA-e da će mu biti sigurno otputovati u Baku na finale. To i Arsenal i igrač zahtijevaju kako bi on mogao biti uvršten u sastav. Prihvatljive garancije nismo još dobili, a nadamo se da će ih UEFA dati. Naravno da smo jako zabrinuti da bi lokacija mjesto održavanja finala moglo Mickija spriječiti da u njemu zaigra", poručili su iz Arsenala.

Soccer Football - Premier League - Arsenal v Brighton & Hove Albion - Emirates Stadium, London, Britain - May 5, 2019  Arsenal's Henrikh Mkhitaryan during the warm up before the match   REUTERS/Hannah McKay  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Hannah McKay

Podsjetimo, Mkhitaryan je već propuštao utakmice u Azerbajdžanu. Dogodilo se to 2015. kada je kao igrač Dortmunda propustio utakmicu protiv Gabale, a nismo ga gledali ni u Arsenalovoj 3:0 pobjedi nad FK Qarabagom u listopadu.

Dvije spomenute zemlje nemaju diplomatske odnose još od 1994. godine kada su prenuta ratna događanja.

Finale Europske lige na rasporedu je 29. svibnja u Bakuu.

Linker
19. travanj 2024 13:17