DAMIR SENCAR
POGLED U PROŠLOST

Nevjerojatan podatak! Mamić još uvijek s Dinamom čeka svoj prvi gostujući bod u europskim skupinama

Svoju je trenersku karijeru započeo pobjedom protiv Bjeličine Austrije u Beču, a onda je krenulo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. listopad 2020. 11:34

Zoranu Mamiću utakmica u Moskvi bit će deveta gostujuća utakmica na klupi u skupinama jednog od europskih klupskih natjecanja. Statistika mu je zasad poražavajuća, izgubio je u svih osam susreta! I dok je u pretkolima često pobjeđivao, uostalom, svoju je trenersku karijeru započeo pobjedom protiv Bjeličine Austrije u Beču (3:2) koja na kraju nije bila dovoljna za prolaz u Ligu prvaka, u grupnoj fazi Lige prvaka ili Europske lige, nije uspio momčad s gostovanja vratiti ni s jednim bodom.

Dakle, u Europskoj ligi te sezone 2013./14. vodio je dvije utakmice u gostima, od PSV-a je izgubio 0:2, pa u Odesi kod Čornomoreca 1:2. Iduće godine Modri su igrali opet Europsku ligu, nakon startne pobjede nad Astrom (5:1) u Maksimiru, Dinamo se nije odveć proslavio. Iako je bio bolji i imao dosta šansi (šifra, Wilson Eduardo) izgubio je u Glasgowu od Celtica (0:1), a onda u utakmici u kojoj je rezultat na kraju bolji od igre od Red Bulla u Salzburgu (2:4). I u trećem gostujućem susretu, u Rumunjskoj, otpisana Astra uspjela je uzeti mjeru i pobijediti Modre (1:0).

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Dogodine je Dinamo igrao Ligu prvaka, na startu pobijedio Arsenal u Maksimiru (2:1), očekivano izgubio od Bayerna (0:5) u Münchenu. Ali onda je bio blizu barem bodu u Zagrebu s Olympiacosom (0:1) pa nakon tog poraza išao u Pirej po iskupljenje. Vodili su Modri 0:1, igrali dobro, ali ostali s igračem manje (Pivarić), Eduardo je obranio kazneni udarac, ali na kraju su Grci uspjeli okrenuti susret i u zadnjim trenucima slaviti 2:1. Na Arsenalovu Emiratesu hrvatski prvak nije imao šanse, bilo je laganih 3:0 za Topnike. Osma utakmica, osmi poraz, možda je Moskva mjesto na kojem će se niz prekinuti.

Linker
24. travanj 2024 11:06