ANDREW MILLIGAN Afp
INTERVENIRALA POLICIJA

Nezapamćeni incident: Igrač jednog od iznenađenja Europske lige pretučen u tunelu, potekla je i krv

Uzvratna utakmica između Rangersa i praške Slavije imala je svoj neslavni, divljački epilog
Piše: SNObjavljeno: 19. ožujak 2021. 08:46

Nemile scene viđene su u uzvratnoj utakmici osmine finala Europske lige između Glasgow Rangersa i praške Slavije na Ibroxu.

Prema napisima engleskih medija, branič Slavije Ondrej Kudala je napadnut šakama i raskrvavljen u tunelu legendarnog stadiona nakon optužbe za vrijeđanje na rasističkoj osnovi od strane Glena Kamare, veznjaka Rangersa.

Češki mediji pak pišu da je cijeli incident eruptirao nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Navodi se da je na stadion pozvana policija, kao i da je Slavija cijeli slučaj prijavila češkom veleposlanstvu.

Iz Slavije su kategorički odbili da je rasističko vrijeđanje bilo povod za fizički napad.

"Slavia kategorički odbija tvrdnje da je Ondrej Kudala vrijeđao suparnika na bilo koji način. A naš je igrač fizički napadnut nakon utakmice. Na zahtjev Slavije reagirala je policija, a zatražili smo detaljnu istragu od UEFA-e", rekao je Jaroslav Tvrdik, predsjednik Slavije.

U samoj utakmici Rangersi su poraženi s 2:0, te su s ukupnih 3:1 ispali iz daljnjeg tijeka natjecanja.

"Čestitke Slaviji, zaslužili su proći nakon ove dvije utakmice. Što se tiče incidenta, moram biti pažljiv što govorim. U nogometu gradite odnose, a moj odnos s Glenom Kamarom je vrlo jak. Mogu reći da mu 100% vjerujem po pitanju optužbi. Bilo je još igrača oko njega koji su sve čuli. Sve je sada na UEFA-i, nadam se da se neće sve pomesti pod tepih", rekao je slavni trener Rangersa Steven Gerrard.

Linker
26. travanj 2024 17:33