Navijači
 Goran Mehkek / CROPIX
KALKULACIJE UOČI ZADNJEG KOLA

NIJE SAMO DINAMO U TEŠKOJ SITUACIJI, EVO KOGA SVE ČEKA DRAMA U ZADNJEM KOLU LIGE PRVAKA Zvezda i nakon debakla ima šansu protiv - velikih prijatelja

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. studeni 2019. 11:02

Skupina A

6. kolo (11.XII.): PSG - Galatasaray, Club Brugge - Real Madrid (21.00).

Paris Saint-Germain je osigurao osminu finala kao pobjednik skupine, a dalje će kao drugoplasirani proći i Real Madrid. Club Brugge može biti treći ako u zadnjem kolu na domaćem terenu svlada Real, ili ako Galatasaray ne pobijedi u Parizu. Turska momčad je sigurno posljednja ako izgubi od PSG-a.

Skupina B

6. kolo (11.XII.): Bayern - Tottenham, Olympiacos - C. zvezda (21.00).

I tu je sve jasno što se tiče putnika u eliminacijsku fazu natjecanja. Bayern je prošao dalje kao pobjednik skupine, a u osmini finala igrat će i Tottenham. Ostala dva kluba će se u međusobnom dvoboju boriti za prijelaz u Europsku ligu. Olympiacos će biti treći ako u Pireju pobijedi Crvenu zvezdu, ostali ishodi odgovaraju srpskom prvaku.

Skupina C

6. kolo (11.XII.): Dinamo - Man. City, Šahtar - Atalanta (18.55)

Manchester City je pobjednik skupine. Šahtar prolazi u osminu finala ako kod kuće svlada Atalantu, ili ako odigra neodlučeno, a Dinamo ne pobijedi City u Zagrebu. Modri mogu proći skupinu ako uzmu tri boda Građanima, a Šahtar ne pobijedi Atalantu. Dalje može i Atalanta ako pobijedi Šahtar, a Dinamo ne svlada City. Modri mogu do trećeg mjesta i ako ne pobijede City, ali Atalanta u tom slučaju ne smije pobijediti u Ukrajini.

Skupina D

6. kolo (11.XII.): Bayer - Juventus, Atletico M. - Lokomotiv (21.00).

Juventus je prebrinuo sve brige i u osminu finala odlazi kao pobjednik skupine. Atletico će osigurati drugo mjesto ako pobijedi Lokomotiv u Madridu, ili ako Bayer u Leverkusenu ne svlada Juventus. Apotekari prolaze dalje ako uzmu tri boda Staroj dami, a Atletico ne pobijedi Lokomotiv. Moskovljani su sigurno posljednji i ispadaju iz Europe.

Skupina E

6. kolo (10.XII.): Napoli - Genk, RB Salzburg - Liverpool (18.55)

Liverpool ide dalje s remijem u Salzburgu, ili ako Napoli doma izgubi od Genka. Napoliju je za prolaz dovoljan i bod, a može dalje ako RB Salzburg ne dobije Redse. Austrijski prvak prolazi ako svlada europskog prvaka, a Napoli ne pobijedi Genk. Ako Napoli pobijedi, tada Salzburg mora slaviti protiv Redsa s boljim međusobnim omjerom, a na Anfieldu je izgubio 4:3. Genk je sigurno posljednji.

Skupina F

6. kolo (10.XII.): Borussia D. - Slavia, Inter - Barcelona (21.00).

Barcelona je pobjedom protiv Borussije osigurala prvo mjesto u skupini. Interu domaća pobjeda nad Barcelonom donosi drugo mjesto, a dalje može i ako će biti bodovno izjednačen s Borussijom, s obzirom na to da ima bolji međusobni omjer. Klub iz Dortmunda mora osvojiti više bodova od Intera da bi bio drugi, dok je Slavia ispala iz svih kombinacija za europsko proljeće.

Skupina G

6. kolo (10.XII.): Lyon - RB Leipzig, Benfica - Zenit (21.00)

RB Leipzig je prošao bodom protiv Benfice, a za prvo mjesto dovoljan mu je remi u Lyonu. Zenit ide dalje ako dobije Benficu u gostima, a Lyon ne svlada Leipzig. Ruska momčad može dalje ako obje utakmice 6. kola završe remijem zbog boljeg međusobnog omjera. Lyon prolazi ako dobije Leipzig, to bi mu donijelo i prvo mjesto. Lavovima odgovara i remi ako Zenit izgubi od Benfice. Benfica ne može do prva dva mjesta, ali može biti treća ako pobijedi Zenit s boljim rezultatom od 3:1 i ako Lyon ne izgubi. Odgovara joj i bilo kakva pobjeda ako Lyon izgubi.

Skupina H

6. kolo (10.XII.): Chelsea - Lille, Ajax - Valencia (21.00)

Ajax dočekuje Valenciju i prolazi skupinu i s bodom iz tog susreta, a dalje može i ako Chelsea u Londonu ne svlada Lille. Valencia ide u osminu finala ako pobijedi Ajax. Šišmiši prolaze i ako će na kraju skupine imati isti broj bodova kao Chelsea, jer su bolji u međusobnom omjeru. Bluesi su sigurni za prolaz ako pobijede Lille, ili ako uzmu bod, a Valencia izgubi u Amsterdamu. Lille je zabetoniran na četvrtom mjestu. (gčm)

Linker
03. svibanj 2024 13:38