ANDER GILLENEA Afp
INSPIRATIVNA PRIČA

‘Nitko ne zna kroz što smo sve prošli zbog bolesti mog brata, tražio je dres protiv Ronalda‘

Javier je rođen s deformacijom kralježnice, ali to ga ne sprečava da bude najvjerniji bratov navijač
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2022. 21:56

Real Sociedad i Manchester United osigurali su vodeća mjesta u E skupini Europske lige, stoga je njihov večerašnji ogled jedinu rezultatsku važnost imao u vidu borbe za prvo mjesto. Ipak, bit će to jedna od najsretnijih utakmica za Diega Rica, desnog beka španjolskog sastava, jer uživo ga je pratio njegov brat Javier, kojemu su doktori prilikom rođenja otkrili crne zdravstvene prognoze.

"Samo moja obitelj i ja znamo kroz što smo sve prošli. Moj brat pati od dva teška sindroma. Rođen je s deformiranom kralježnicom i liječnici su mu rekli da će cijeli život biti u vegetativnom stanju", započeo je svoju ispovijest 29-godišnji Španjolac u razgovoru za Daily Mail.

Tri godine mlađi brat tijekom života je prošao na desetke operacija, a Rico je u svojoj inspirativnoj priči istaknuo njegovu borbenost i snagu volje.

"Borio se protiv svih problema i kralježnica mu je uspješno ispravljena nakon nekoliko tretmana i mnogo vremena provedenog u bazenu. Bila je to teška i dugotrajna borba, a on se ne žali ni na što. Mi to gledamo kao veliki problem, a njemu kao da nije ništa. I dalje je prikovan za krevet, ali smije se, ima energiju i predstavlja nam inspiraciju. Ništa mi nije vrjednije nego vidjeti svog brata Javiera", emotivno je kazao Rico.

Javier prati i bodri svog brata u svakoj utakmici, njegov je najvjerniji navijač, zato je bio posebno sretan kada se 29-godišnji Španjolac vratio u klupski nogomet svoje zemlje na ljeto 2021. godine, kada je iz Bournemoutha prešao u Sociedad za 500 tisuća eura. Nikada nije uživo vidio Manchester United, ali baskijski klub i njegova obitelj osigurali su mu tu avanturu.

"Klub se jako dobro ponaša prema njemu, olakšavaju mu kako god mogu i dopuštaju mu da se nalazi u timskom autobusu. Obožava nogomet, a moja majka napravila mu je album sa sličicama. Sakupljao ih je od malih nogu, ima sve moje suigrače, autograme, kartice za razmjenu... To ga najviše veseli."

Javier je danas bio u Reale Areni, a pokušao je ovjekovječiti trenutak fotografiranjem s nogometašima iz posade Erika Ten Haaga.

"On bi želio De Geu, Casemira, Rashforda ili Ronalda. Svi oni igrači su svjetske klase, ali ja ću zamijeniti svoj dres s bilo kojim igračem Uniteda i on će pripasti mom bratu. Pretpostavljam da bi ipak najviše volio dres De Gee ili Ronalda, vidjet ćemo hoće li imati sreće", s osmjehom je zaključio Rico.

Zasad je nepoznao je li bratu uspio ispuniti želju...

Linker
18. travanj 2024 09:43