Josip Mišić i Damir Krznar

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
BOYSI SLAVE ROĐENDAN

Nitko s austrijskom putovnicom ne može na Maksimir: Krznar otkrio - ova četvorica Modrih neće igrati!

‘Ova utakmica nije krucijalna, iako nam pobjeda donosi puno, otvara nam vrata proljeća u Europi‘.
Piše: Nikola Lipovac/JLObjavljeno: 03. studeni 2021. 13:37

Dinamo u četvrtak odlučuje o svojoj sudbini u Europskoj ligi; pobjedom protiv Rapida (Maksimir, 21.00) ostao bi drugi na ljestvici i bio u najboljem položaju za "prezimljavanje", dok bi svaki drugi ishod značio "popravni" protiv Genka za tri tjedna, također u Zagrebu. U redovim hrvatskog prvaka razmišljaju, jasno, samo o uzvraćanju "zeleno-bjelima" za 1-2 otprije dva tjedna u Beču, žele poručiti svojim pristašama da je "ono" bio samo loš dan.

U međuvremenu je momčad Damira Krznara pokazala da ima želje, volje i energije, no jedno su domaći, većinom poznati suparnici, a drugo međunarodni. Za razliku od prvog, bečkog dvoboja, Dietmar Kühbauer je sad u psihološkoj prednosti, zna da Dinamo mora napasti i premda nema sve prvotimce na raspolaganju, sprema mu novu zamku. Na domaćinu je da je izbjegne, ispadne pametniji, postigne gol više, iako bi svi u plavoj obitelj bili prezadovoljni i sa 1-0. Krznar je još u Velikoj Gorici zazivao "radni pristup" nadmetanju. Podsjećamo i da je u Akademiji HNS-a bio generacija Nike Kovača, a jedan od trenerskih uzora mu je i pokojni Otto Barić.

- Rad sve liječi i sve pokriva. Isticali smo to zadnjih dana igračima. Raditi, raditi, raditi, u svakom treningu, svakoj analizi i svakoj utakmici. Pokazali smo to ove subote: radna momčad, radna utakmica i naša pobjeda. Putokaz je to za dalje, nadam se da ćemo tako nastaviti - poručio je Krznar nakon pobjede u Gorici, a dan prije uzvratnog sraza s Rapidom se nadovezao:

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Pola puta u Euroligi je iza nas. Fokus je na Rapidu sutra. Vjerujem da ćemo prezentirati bolju igru nego u Beču. Vjera se temelji na energiji i radu momčadi, na odgovorima na sve zahtjeve u zadnjih tjedna-dva. Dvije zadnje pobjede su nam također izuzetno bitne, dakle svi uvjeti su s naše strane ispunjeni, nadam se da će nam to i sutrašnja utakmica pokazati - rekao je Krznar.

Dosad prodano 4800 ulaznica, zajedno s paketima, očekuje se 10.000 navijača. Gostiju neće biti zbog Uefine kazne, štoviše, nitko s austrijskom putovnicom neće moći kupiti ulaznicu. Što se zdravstvenog stanja Krznar je dodao:

- Osim Ademija, Jurića i Čopa neće biti ni Dilavera, na antibioticima je zbog zuba, ali čekat ćemo odluku doktora.

Osim energije, što će biti ptrebno Dinamu?

- Uz fizičku komponentu u kojoj smo bili inferiorni Rapidu sigurno je bilo i taktičkih odluka koje su dovele d rezultatskog minusa. Tu mislim na našu zadnju liniju koja je stajal a prenisko. Dakle, malo više kompaktnosti linija, nadam se da ćemo to sutra prezentirati na najbolji način.

Gojak i Andrić su pokazali rast forme.

- To je sigurno bitno, zbog niza izostanaka od početka sezone neki su isplivali u prvi plan, no oni karakterno nisu odustajali i kad nisu bili u prvom planu. Pohvala našim kondicijskim trenerima u stručnom stožeru koji brinu i o 21. i 22. igraču. To je veliki plus za nas, imamo 23-24 igrača koji mogu odgovoriti svakom zahtjevu, pokazuju to Gojak i Andrić, ali i drugi, koji vrijedno rade i čekaju svoju šansu.

Kakav Rapid očekuje Krznar?

- Vjerujemo i strukturom i prezentacijom sličan Rapid, u jednoj, malo nagnutoj formaciji na lijevu stranu, ne vjerujem da će puno mijenjati, i zadnje dvoje utakmice su igrali na isti način. Dakle, sličan Rapid što se sustava tiče, ali i trkački raspoloženi, agresivni, gladni, sigurno m je ta pobjeda u prvoj utakmici dala krila, a na nama je da im mi ta krila svojom boljom prezentacijom nego prije dva tjedna malo skrešemo.

Osjeća li Krznar veći pritisak što je manje preostalih utakmica za popravak?

- Dinamo osjeća pritisak od prve do zadnje utakmice u svakom natjecanju, ali se zna s njime i nositi. Mi bez obzira na situaciju na tablici i na dojam što se igara tiče pristupamo svakoj sljedećoj na isti način. Nećemo joj pristupiti kao krucijalnoj, iako nam pobjeda donosi puno, otvara nam vrata proljeća u Europi, ali taj pritisak nas neće sputati, taj pritisak nam je samo dodatni vjetar u leđa, jer ova momčad to može.

Bad Blue Boysi će na utakmici obilježiti 35. rođendan, bit će veći emocionalni podražaj.

- Treba uživati u atmosferi, od izlaska na teren. Osjećamo da imamo izuzetno veliku podršku BBB-a i svih naših navijača, da nakon utakmica odlaze s veseljem.

Idealni poklon navijačima?

- Dobra partija - poručio je Krznar.

Austrijski kolega pitao je Krznara osjeća li previše pritiska, zbog puno navijača, pa zbog pandemije, da se nakon dva-tri lošija rezultata sve dotad ostvareno stavlja na vagu?

- Ma ne. Prava bit i srž navijača je pomoći svome klubu. Mi smo svjesni da navijači nekad možda biraju krivi način da izraze svoje nezadovoljstvo, ali ne osjećamo mi nikakav kontraefekt od navijanja i od želje svakog navijača da doprinese svome klubu. Mi im zahvaljujemo na kritikama i ponekoj oštroj riječi, to nam sve služi da postanemo bolji.

Uz Krznara je pred novinare u Maksimiru sjeo i Josip Mišić, koji je nastupio u svim ovosezonskim Dinamovim europskim ogledima; s klupe je ušao u Reykjaviku te u prvom dvoboju protiv Omonije, kad je pred kraj poluvremena zamijenio ozlijeđenog Arijana Ademija. Sada ga je "zamijenio" i na konferenciji za novinare dan prije utakmice s austrijskim doprvakom:

- Mogu reći da utakmicu dočekujemo u jako dobrom raspoloženju. Na treninzima sve pršti od duela i dobrih poteza, mogu reći da ćemo sigurno iti bolji nego u Beču, možete očekivati puno bolji Dinamo.

Franjić je priznao da je Dinamo bio u maloj krizi:

- Nije ostavila traga, jer došla je pobjeda u Kupu, pa u prvenstvu u Velikoj Gorici, nema problema da ne nastavimo kakvi smo bili u zadnje dvije utakmice.

Jesu li si i igrači "nekaj rekli"? Može li im to biti dodatni motiv?

- Sigurno da imamo, jer znamo da smo tamo baš podbacili, odigrali loše. Ima doza respekta, ali imamo snagu da pokažemo da smo bolja momčad od njih.

Što se vrlina i mana Rapida tiče, nakon iskustva iz Beča, Mišić kaže:

- Mediji su isticali kako loše stoje na tablici, a kad smo došli tamo vidjeli smo da su dobra momčad. No, mislim da smo mi kvalitetniji, trebamo to pokazati sutra na terenu i doći do pobjede.

Što se navijača i njihova jubileja tiče, Mišić je naglasio:

- Mogu samo zahvaliti navijačima što nas prate u velikom broju. Nadam se da će nas nositi i sutra. Velika su nam podrška kakav god rezultat bio - poručio je Mišić.

Linker
18. travanj 2024 23:42