Igrači AZ-a
 OLAF KRAAK
A ŠTO SAD?

Nova epidemiološka bomba prijeti u Rijekinoj skupini Europske lige! Nizozemci prijavili devet pozitivnih

Utakmica Napolija i AZ-a je pod upitnikom nakon što su iz Alkmaara potvrdili probleme s koronom.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2020. 18:13

U četvrtak bi nogometaši Rijeke trebali krenuti u njihovu ovosezonsku avanturu kroz grupnu fazu Europske lige. Na Rujevicu stiže, ili bi barem trebao, španjolski velikan Real Sociedad. Govorimo u nekom obliku možebitnosti, jer samo jedan pozitivan test na koronavirus u bilo kojem taboru sve može preokrenuti.

Ista ta, Rijekina skupina, u istom terminu nudi i dvoboj između Napolija i AZ Alkmaara. Taj je susret pod još većim upitnikom jer iz Nizozemske stiže vijest o čak devet zaraženih igrača u AZ-u. Hoće li UEFA dopustiti odigravanje dvoboja koji bi mogao prerasti u pravu epidemiološku bombu, iako se ne bi igralo pred gledateljima, tek ostaje za vidjeti.

Predstojnik gradske skupštine Napulja zadužen za sport, Ciro Borriello smatra da susret treba biti odgođen.

- Potrebno nam je odgovorno ponašanje. Nogometaši Alkmaara bi trebali biti smješteni u karantenu, a utakmica bi trebala biti odgođena. Mislim da grad ne može reagirati, ali lokalne zdravstvene vlasti Napulja bi mogle. Moramo razumjeti što se može dogoditi ukoliko se utakmica odigra. Pozitivnih je devet i mogli bi se ponoviti neki raniji slučajevi koji nas zapravo upozoravaju - rekao je Borriello.

Linker
25. travanj 2024 03:49