RONALD GORSIC/CROPIX
OLAKŠAN POSAO

Nova sjajna vijest za Dinamo! Dobio jednog od najlakših protivnika, a sad mu se ponovno osmjehnula sreća

Dinamov protivnik će u ključnoj playoff utakmici na Maksimiru biti značajno oslabljen
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. rujan 2020. 12:59

Nakon što je estonska Flora prošla maltešku Florianu nakon jedanaesteraca, tamošnji su mediji izrekli onu poznatu, puno puta upotrebljenu rečenicu; imamo jednu dobru i jednu lošu vijest.

Dobra je, dakle, ta da je Flora prvi put u povijesti došla do play-offa ijednog europskog natjecanja. Florini rivali Levadia i Nomme Kalju bili su u toj fazi natjecanja u Europskoj ligi, Levadiju je 2009. izbacio Galatasaray dok je Nomme 2013. izgubio od Dnjipra.

image
Rauno Sapinen
sCREENSHOT

No, s druge strane, loša vijest za Estonce jest da će Flora u Zagreb doći bez najboljeg igrača. Rauno Sapinen je najbolji strijelac lige, u 20 utakmica zabio je 21 gol, a k tome je od tri gola koja je Flora zabila u ovosezonske tri utakmice u Europi (Suduva 1:1, KR Reykjayik 2:1, Floriana 0:0) zabio dva.

On je na Malti zaradio glupo, nepotrebno isključenje. Naime, u regularnom dijelu utakmice dobio je žuti karton, a onda drugi u, kako piše, 130. (!) minuti. Kad je sve bilo gotovo i kad je Flora pobijedila nakon jedanaesteraca došlo je do nekakve gužve, Sapinen je, navodno, nešto nedopušteno rekao suparničkim igračima, neki spominju i naguravanje te je dobio drugi žuti, time i crveni karton.


- Što se tiče penala, izvukli smo pouku iz utakmice protiv Suduve, na treninzima smo dosta vježbali jedanaesterce. Ova pobjeda važna je iz više razloga, ona je povijesna, mi sad imamo povijesnu šansu da dođemo do Europske lige. Igramo play-off, znamo da nam u Zagrebu neće biti lako, ali mi protiv Dinama nemamo što izgubiti - rekao je Florin branič Marten Kuusk, jedan od onih koji su zabili golove u raspucavanju.


Inače, Flora bi u nedjelju trebala igrati protiv Levadije, to je svojevrsni estonski derbi, iako Flora u ovom trenutku ima 14 bodova više. No, s obzirom da je Flora prošla u play-off taj će derbi, po svemu sudeći, biti odgođen, trener Jürgen Henn očito vjeruje da uz odmor i dobru pripremu za Dinamo, njegova momčad, čak i bez Sapinena, može u Maksimiru ponuditi neko iznenađenje.


- Nisam do ove utakmice razmišljao o Dinamu, bilo je važno samo proći Florianu. Naravno da je u ždrijebu play-offa bilo i boljih opcija za nas, ali u ovoj fazi natjecanja teško možete očekivati lagan ždrijeb, s kim god se susretnete to je ozbiljan protivnik - rekao je Florin trener Henn.

Linker
18. travanj 2024 16:15