JOE KLAMAR Afp
STROJ ZA GOLOVE

Nudili su ga Liverpoolu, sad je najbliže West Hamu, a u četvrtak će učiniti sve da sruši Dinamo

‘Liverpool ima najbolje napadače, ali nijednog takvog profila‘, svojevremeno se pričalo
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. rujan 2021. 14:34

Najčešće Onuachu zabija desnom nogom, iako je u dresu Genka mrežu suparnika već desetak puta pogodio glavom, što ne čudi s obzirom na impozantni 201 centimetar visine.

Najbolji strijelac i igrač prvenstva Belgije prošle sezone autor je i najbržeg pogotka u povijesti nigerijske reprezentacije, postigao je u ožujku 2019. u prijateljskom ogledu s Egiptom, a danas je pod izbornikom Superorlova Gernotom Rohrom uglavnom pričuva za prvu špicu Victora Osimhena iz Napolija. Neloša prva alternacija...

image
JOE KLAMAR Afp

Onuachu je 27-godišnjak kojeg je tehnički direktor Genka Dimitri de Conde ovog ljeta otvoreno preporučio Liverpoolu. Nakon nedavnog dvoboja Liverpoola i Chelseaja u rujnu, koji je završio 1:1, De Conde je kazao:

- Jeste li gledali utakmicu? Liverpool ima najbolje napadače, ali nijednog profila Onuachua. On bi sigurno zabio protiv desetorice suparnika. Ne kažem da bi Paul igrao 90 minuta svaki tjedan u Liverpoolu, no sigurno bi mu jako dobro došao.

Vidjet ćemo što će biti na zimu, a zasad se kao najozbiljniji mogući kupac istaknuo West Ham. Novac je očito bio premali da bi zadovoljio Belgijce, u ljetnom prijelaznom roku spominjalo se oko 25 milijuna eura koje Čekićari nude. (dd)

Linker
21. travanj 2024 04:15