CROPIX
DINAMO NA KLADIONICI

OD STATUSA AUTSAJDERA DO FAVORITA! SVI VJERUJU DA MODRI MOGU IZBACITI BENFICU Ako sve prođe prema prognozama bookmakera Dinamo će igrati četvrtfinale!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. ožujak 2019. 09:02

Kad bi sve prošlo po prognozama bookmakera, odnosno kada bi dalje prošle momčadi koje su oni proglasili favoritima za prolaz, u četvrtfinalu Europske lige igrali bi Chelsea, Valencia, Napoli, Rennes, Eintracht, Sevilla, Villarreal i - Dinamo Zagreb!

Hrvatski prvak je od statusa laganog autsajdera uoči prvog okršaja u Maksimiru, postao favorit za prolaz protiv Benfice nakon 1:0 pobjede u prvoj utakmici osmine finala Eurolige.

Trijumf kod kuće ipak je velika prednost za uzvrat. Prošle sezone u osmini finala EL dalje su prošle sve četiri momčadi koje su slavile u prvom srazu kod kuće, a od 2010. u ovoj fazi ovog natjecanja dalje je prošla 31 od 38 momčadi (81,6 %) koje su slavile doma u prvoj utakmici.

VIDEO: Nikola Popović

Benfica je u ponudi kladionica veliki favorit za pobjedu pred svojim navijačima (koeficijent od 1,42 do 1,48), Dinamu se daju vrlo male šanse (od 6 do 8,5), a većina kladionica predviđa da će utakmica biti na rubu postignuta tri pogotka u 90 minuta. Jonas je na kladionicama favorit za prvog strijelca na utakmici (koeficijent 3,6), a od dinamovaca kao glavni favoriti za takav uspjeh izjednačeni su Bruno Petković i Mario Gavranović (koeficijent oko 10).

Iako bookmakeri predviđaju da će Dinamo izbaciti Benficu, lisabonski klub još uvijek bolje kotira u ponudi za ukupnog pobjednika Eurolige. Orlovi su 8. favoriti s koeficijentom koji se kreće od 18 do 26, a Modri 11. s koeficijentom između 41 i 67, ovisno o kladionici.

Linker
27. travanj 2024 12:29