Mark Noble i Nikola Vlašić

 HANS PUNZ Afp
ZA UTAKMICU ODLUKE

Odlične vijesti za Dinamo: West Ham sa čak 5 ‘klinaca‘, najmlađi još nije ni punoljetan, starta i Vlašić?

Moyes ionako ima problema s ozljedama u zadnjoj liniji, izvan stroja su Ogbonna, Cresswell...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. prosinac 2021. 22:07

West Ham je u prvih pet kola osigurao prvo mjesto u skupini H Europske lige te mu utakmica 6. kola s Dinamom ne znači ništa u rezultatskom smislu. Hammersi imaju veoma gust raspored, kao i sve ostale premierligaške momčadi koje sudjeluju u europskim natjecanjima, pa je ogled s Modrima idealna prilika za odmaranje udarnih snaga.

Po svemu sudeći, to će se u četvrtak i dogoditi na London stadionu. Osvajanjem prve pozicije u skupini Čekićari su osigurali četiri mjeseca predaha od Europe, a susret sa zagrebačkim prvakom shvaćaju tek kao obvezu koju treba odraditi. Obično u takvim situacijama priliku dobivaju igrači iz drugog plana i mladi talenti, te je vrlo izvjesno da će David Moyes poštedjeti sve svoje udarne snage.

U prilog tome govori i informacija koja je u ponedjeljak stigla s Otoka, uoči utakmice U23 momčadi Crystal Palacea i West Hama, koji su gosti dobili rezultatom 4:2. Menadžer Mark Robson izostavio je čak pet mladih zvijezda s popisa za taj ogled, što sugerira da bi sva petorica mogli započeti susret s Dinamom u četvrtak.

To su desni bek Harrison Ashby (20), stoperi Jamal Baptiste (18) i Aji Alese (20), lijevi bek Manny Longelo (20) i napadač Sonny Perkins (17). Navijači smatraju kako su priliku zaslužili i veznjak Daniel Chesters (19) te Armstrong Okoflex (19) koji su zaigrali u ponedjeljak. Međutim, nije isključeno da će oni u četvrtak konkurirati za ulazak s klupe.

Menadžer Hammersa David Moyes radi odličan posao. Momčad mu je na četvrtom mjestu Premier lige, najjačeg nogometnog prvenstva na svijetu. Ove sezone na domaćem terenu svladala je dva velikana, Liverpool i Chelsea, a od 12. do 18. prosinca odigrat će utakmice s Burnleyjem i Arsenalom u gostima te s Norwichem kod kuće, a onda slijedi nova 'ludnica' u zgusnutom blagdanskom rasporedu. Jednostavno nema ni rezona ni logike za bilo kakvim rizikom kad su u pitanju prvotimci, možemo s velikom sigurnošću zaključiti kako će se Modrima suprotstaviti momčad koja nikad dosad nije igrala zajedno, a vjerojatno nikad više ni neće.

Moyes ionako ima problema s ozljedama u zadnjoj liniji, izvan stroja su Ogbonna, Cresswell, Zouma i Johnson, pa će odmoriti svoje zdrave prvotimce i poštedjeti ih mogućnosti ozljeda, a ujedno će u natjecateljskoj utakmici imati priliku vidjeti na djelu kandidate za udarni sastav te mlade zvijezde koje bi trebale predstavljati budućnost kluba.

Logika nalaže da bi u takvim okolnostima priliku od prve minute trebao dobiti i hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je dosad skupio 11 nastupa za West Ham, ali je samo šest puta krenuo u početnoj postavi, od toga tek jednom u prvenstvu.

Osim njega, od članova prve momčadi u udarnoj postavi Hammersa mogu se očekivati pričuvni vratar Areola, defenzivni vezni Noble i Kral te Jarmolenko i Benrahma (Fornals/Lanzini) na ofenzivnim veznim pozicijama uz Vlašića. No, možda Moyes iznenadi s još ponekim golobradim mladićem...

Mogući sastav West Hama (4-2-3-1):

Areola - Ashby, Baptiste, Alese, Longelo - Noble, Kral - Jarmolenko, Vlašić, Benrahma - Perkins

Vrijednost po TM: 85,5 milijuna eura

Vrijednost Dinamove početne postave protiv Hajduka po TM: 73,25 milijuna eura

Linker
18. travanj 2024 12:42