Liselotte Sabroe/ REUTERS / REUTERS
BIT ĆE TO FEŠTA, ALI ZA BIJELE

ODLUKA UEFE IZNENADILA HAJDUK, ALI I GOSTE IZ DANSKE Vruća atmosfera na Poljudu: Navijači Bröndbyja autobusima uz pratnju policije stižu u Split!?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 22:24

Dance je iznenadila odluka UEFA-e da Hajduku ublaži kaznu te da se s Bröndbyjem ipak igra uz prisustvo publike. Iznenadilo ih je više u organizacijskom smislu jer su se bili pomirili da njihovi navijači neće moći doći na Poljud. Sada im je to dopušteno, za njih je rezerviran sektor A na južnom dijelu stadiona.

Međutim, teško je doći do precizne brojke navijača Bröndbyja koji će biti na Poljudu. Oni su se po spoznaji da se igra pred publikom mobilizirali i u suradnji s klubom organiziraju putovanje autobusom za Split po zaista popularnoj cijeni od 995 kruna (isto toliko kuna), u što nije uračunata karta za utakmicu, koja stoji dodatnih 90 kuna.

Danski je klub na svoj stranici objavio da će navijači putovati u Split nakon pregovora s kolegama iz Hajduka te predstavnicima danske i hrvatske policije, od kojih su dobili sigurnosne garancije. Danci će na put krenuti autobusima danas u deset sati, a njihov dolazak u Split očekuje se sutra oko 13 sati. Povratak u Dansku predviđen je tek u petak u večernjim satima.

Avantura od tri dana, a tek danas kada krenu, vidjet će se, zapravo, koliko je to autobusa. Bröndbyjeve će navijače na putu pratiti danska policija, a hrvatska će ih dopratiti do stadiona. Osim organiziranog puta autobusima, bit će sigurno i navijača koji će doći u privatnom aranžmanu automobilima ili zrakoplovima, no teško je očekivati više od 300-400 ljudi jer je rok za organizaciju poprilično kratak, a udaljenost između Kopenhagena i Splita oko dvije tisuće kilometara. To je prognoza danskih kolega, a koliko su bili u pravu, vidjet ćemo sutra navečer.

Linker
01. svibanj 2024 19:54