Ivica Olić neizostavni je dio reprezentacije, bilo prije kao igrač, bilo danas kad je u stručnom stožeru
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
ZABIJAO ZA RUSE

Olić zna kako diše CSKA! ‘Da je Dinamo u onoj formi od prošle godine, kazao bih da bi ima velike šanse‘

"Dinamo nije bez šansi u Moskvi! Važno je za Dinamo da ne izgubi utakmicu", kaže Dalićev pomoćnik
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. listopad 2020. 16:13

Ivica Olić, pomoćnik Zlatka Dalića u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, trenutačno je u Hamburgu. U Hrvatsku stiže na okupljanje reprezentacije, koju u studenome čeka prijateljska utakmica protiv Turske, a potom dva ogleda u Ligi nacija - sa Švedskom i Portugalom.

Legendarni nogometaš igrao je svojedobno i za moskovski CSKA i za zagrebački Dinamo. U dresu moskovskog kluba uzeo je mnogo više trofeja, poput danas Nikole Vlašića, svojevremeno je bio glavni, krucijalni igrač kluba iz ruske prijestolnice. S CSKA je osvojio Kup UEFA, tri ruska prvenstva, dva Kupa, te dva Superkupa. Dakle, Olić je s CSKA uzeo čak 8 trofeja! S Modrima je pak osvojio naslov prvaka Hrvatske u sezoni 2002./03., nakon što je sa Zagrebom sezonu prije pod vodstvom Zlatka Kranjčara senzacionalno osvojio HNL i bio najbolji igrač.

Bitan igrač s klupe

Popričali smo s Olićem o moskovskoj utakmici u četvrtak, zanimalo nas je njegovo mišljenje o šansama Dinama.
- Dinamo nije bez šansi u Moskvi! Važno je za Dinamo da ne izgubi utakmicu, da ostane u igri za prolazak dalje. Vidite, što se god napravi u gostima je dobro. CSKA je ove godine najviše kupovao u posljednjih deset godina. Pretprošle godine jedini transfer bio im je onaj Nikole Vlašića. Sad su doveli tri igrača, odličnog Argentinca hrvatskih korijena Adolfa Gaicha, doveli su iz Heerenveena Chideru Ejukea, izvrsno krilo. Prema naprijed su dosta nezgodni, to stoji. Međutim, bude li Dinamo bio kompaktan, čvrst, mogu CSKA uhvatiti na kontranapade.

Priča nam Olić da je moskovski klub ranjiv...
- Trenutačno su drugi u ruskom prvenstvu, imaju dva boda zaostatka iza Spartaka, jedan više od Zenita, pogled na ljestvicu sugerira da je sve dobro za CSKA, da su ušli jako dobro u sezonu. To je točno, ali vjerujte, nisu oni neranjivi, može ih se iznenaditi, pa čak i u Moskvi. Ranjivi su, definitivno jesu. Uz dodatak da im je obrana slabiji dio momčadi, te tu vidim Dinamovu šansu. Primaju oni pogotke...

Olić će ustvrditi da Zoran Mamić u ovom trenutku ima slatke brige, jer je Mario Gavranović u sjajnoj formi, a Bruno Petković je u Šibeniku pokazao da se polako vraća u staru formu.

- Gavranoviću ide, golgeterska forma je zaista izvrsna. Bruno je pak jako važan igrač za napad Dinama. Pogotovo u kreaciji napada. Fantastično se kreće između linija i poslužuje svoje suigrače. Međutim, ne treba zaboraviti da trener Modrih ima svoj sustav igre, pa ne mogu znati hoće li igrati s dva napadača. Znate što će još biti važno? Što će se utakmica više približavati kraju, trebat će vjerojatno jedan bitan igrač s klupe, koji će možda u zadnjih pola sata riješiti utakmicu. Jedno sam siguran, trener Mamić neće eksperimentirati. Ako ima nešto što dobro funkcionira, onda su eksperimenti nepotrebni. Protiv Feyenoorda i Šibenika Dinamo nije izgubio, nije primio niti jedan pogodak, znači da je štimalo.

“Temu Dinamo” Olić zaključuje ovako...
- Da je Dinamo u onoj formi od prošle godine, kazao bih da bi imao velike šanse za pobjedu, a ovako će utakmica biti u “egalu”. Ova skupina je jako izjednačena, tako da držim da će se o onima koji nastavljaju dalje odlučivati u posljednjim kolima.

Izvrsna efikasnost

A kako će Dinamo zaustaviti Nikolu Vlašića koji je u sjajnoj formi, djeluje nezaustavljivo.
- Ha, zaustaviti Vlašića bit će ključni problem za Dinamo. Jer, njega nije lako zaustaviti. Nikola se fantastično kreće između linija, pa se ne zna tko bi ga trebao čuvati, stoper ili zadnji vezni. Vlašić je najveća opasnost za Dinamo, definitivno. Neviđeno teško ga je čuvati, jer nije špica, nije klasični vezni. Stalno igra između linija, može igrati na strani, dosta trči... A u reprezentaciji sam posebno dobro vidio kakav mu je udarac. Nikola ima nevjerojatno dobar udarac, ali ne samo to, on ga gotovo uvijek pogodi, efikasnost mu je izvrsna. I to i lijevom i desnom nogom - zaključio je Olić.

OLIĆ ZA DINAMO
34 odigrane utakmice
20 postignutih golova

OLIĆ ZA CSKA
116 odigranih utakmica
44 postignuta gola

OLIĆEVI KLUBOVI

Marsonia (Hrvatska)
Zagreb (Hrvatska)
Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Hertha (Njemačka)
1860 München (Njemačka)
Bayern München (Njemačka)
Wolfsburg (Njemačka)
Hamburger SV (Njemačka)
CSKA Moscow (Rusija)

Linker
07. svibanj 2024 09:16