Moreno zabija Dynamo Kijevu u osmini finala Europske lige
 JOSE JORDAN Afp
NAJVEĆA PRIJETNJA

‘On je brutalan, najbolji španjolski napadač!‘: Prvi čovjek Villarreala u Zagreb stiže u životnoj formi

Još samo 8 golova i postat će najbolji strijelac kluba ikad. A igrali su tamo i Riquelme, Forlan...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. travanj 2021. 15:30

Spektakularno se na teren, nakon ozljede, vratio Gerard Moreno. Prvo pogodak za reprezentaciju protiv Kosova, a onda i tri za Granadu u dvoboju Primere, doduše, dva iz jedanaesteraca. Izgledi da propusti Dinamo sad su, zapravo, mininalni, Morenov povratak i forma svakako su najbolja vijest za Unaia Emeryja.

A Moreno je jako blizu da postane najbolji strijelac u povijesti Žute podmornice, takav epilog može zaustaviti tek transfer na kraju sezone, a priča se da bi mogao otići iz Villarreala.

Morenu trenutno na Pirenejima tepaju da je najbolji španjolski napadač, što, uostalom, pokazuju i brojke. Po broju pogodaka u Primeri isped njega je samo Leo Messi, iza njega su opet stranci, Benzema, Suarez, En-Nesyri, Isak. Moreno će baš u utorak, 7. travnja, napuniti 29 godina, baš je u toj dobi, nešto kao i Mislav Oršić, postao hit-igrač, u najboljoj fazi svoje karijere. Premda, kako je sam priznao, njemu je hat-trick protiv Granade bio prvi u karijeri na toj razini, Oršić ih već ima pozamašan broj, dva samo u Europi protiv Atalante i Tottenhama.

Vratimo se Morenovoj statistici. Dosad je u dresu Villarreala zabio 75 golova u svim natjecanjima i do kraja sezone bi mogao nadmašiti Giuseppea Rossija, koji je dosad zabio 82 gola. A igrali su u Villarrealu, recimo, Riquelme i Forlan, zatim Cazorla, igrači koji su bili zvijezde na svjetskoj razini. Igrali su i zabijali i Tomasson, Nilmar, Palermo, Pato, Soldado... Neki su zabijali više, neki manje, ali zvučna su to imena. Gledajući samo Primeru, zabio je Moreno već 51 gol, tu su isred njega Forlan i Rossi s 54 gola.

- Uopće me ne iznenađuje razina koju je dostigao jer on je brutalan nogometaš. Igrao sam s njim dvije godine, znam što sve može, on je igrač koji uistinu može igrati u bilo kojem klubu svijeta - rekao je za njega Santi Cazorla, bivši španjolski reprezentativac i legenda Villarreala.

Kako zabija Moreno? Od 23 gola u svim natjecanjima ove sezone, čak 10 je zabio s bijele točke. Dva u ovoj zadnjoj utakmici s Granadom. Još niti jednom ove sezone nije promašio kazneni udarac, u karijeri ukupno njih četiri. S obzirom da je ljevak, ne iznenađuje da je dvostruko više golova postigao tom nogom, njih osam, desnom je poentirao četiri puta.

I samo jednom je zabio glavom, to mu je najslabije oružje. Ipak, od klubova iz gornjeg doma Primere nema puno skalpova ove sezone, uspio je zabiti Realu, s bijele točke, u remiju 1:1 na svom stadionu, također je s 11 metara zabio i Sociedadu i Betisu, jedino je od klubova iz prvog dijela ljestvice Celti zabio iz igre. S bijele točke zabio je i Valenciji.

Neki stoga i dalje govore da nije igrač za najveće utakmice, za najveće dosege, je li spreman zabijati u četvrtfinalu Europske lige, najvećoj klupskoj utakmici karijere? Ili možda Dinamo ne spada među te, najveće?

Linker
26. travanj 2024 05:34