Zoran Mamić u svlačionici nakon utakmice slavi veliku pobjedu Dinama
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TREĆI ČOVJEK

‘On je došao do Mamića i zamolio da ga sasluša‘ Evo tko je zapravo smislio plan za rušenje Tottenhama

U intervjuu za SN Damir Krznar je otkrio kako je dobitna ideja za Tottenham smišljena u avionu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. ožujak 2021. 11:28

Zanimalo nas je odakle uopće ideja da promijeni sustav, da u zadnju liniju stavi Franjića, da Oršić, praktički, igra beka?

- Naš analitičar, član stožera, Vedran Attias, još u avionu iz Londona rekao je da ima ideju i dan poslije došao je do Zokija i molio da ga sasluša. Rekao mu je da moramo zgusnuti sredinu, ali ne znamo kako to napraviti. Ohrabriti se da se ta dva krila toliko suze da čuvaju dva zadnja vezna bit će malo čudno, a ako ne uspijemo bit ćemo na štapu, prozivani, amateri. Ali, mislili smo da je to - to, krenuli smo razrađivati ideju. Ako tu zgusnemo, ostanu nam prazni bokovi, ne možemo ostati s četiri u zadnjoj liniji, nemamo korekciju tog boka. Odlučili smo se spustiti na petoricu, ali onda nas neće biti u završnici, a moramo zabiti dva gola. I tada smo našli Oršića kao to rješenje jer on to može fizički ponavljati, svojom brzinom može doći naprijed, put mu je sad od 60-70 metara, a ne kao ranije - 50. I, ajmo biti skromni i reći - pogodili smo!

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Malo na ploči, malo na videu, malo kroz teoriju i uspjeli smo izbaciti Tottenham

Damir Krznar zaslužio je nakon pobjede nad Mourinhom značajan medijski prostor, ipak je to jedna povijesna Dinamova priča. Poraz 0:2 u Londonu, pravomoćna presuda zbog koje je Zoran Mamić morao odstupiti s klupe i onda on, tek četvrti put u karijeri u ulozi glavnog trenera. I padne Tottenham! Kako je uopće proživljavao te dane, pripremu za utakmicu u tim okolnostima?

- Rekao sam već, mi smo tu utakmicu pripremali već od prvog trenutka, nekakve smo stvari u prva dva-tri dana skicirali i odradili na treninzima. Naravno, uvijek je između dviju utakmica u Euroi i jedna u HNL-u, respektirali smo Varaždin i čim je ta utakmica završila pripremali smo Tottenham. Imali smo trening i pol za korekciju stvari koje nisu štimale u Londonu, ali uspjeli smo. Malo na ploči, malo na videu, malo kroz teoriju, kroz pasivno kretanje, tek zadnji dan kroz suprotstavljanje, koje je bilo fantastično. Nakon tog treninga smo došli u kabinu razmišljali: zašto nije utakmica danas!? To je tako dobro izgledalo da smo i na sastanak uoči utakmice počeli rečenicom - samo ovo pretočite ono s treninga u utakmicu i bit će dovoljno - pričao je Krznar dan nakon tog velikog trijumfa.

Linker
20. travanj 2024 15:14