Ante Budimir protiv Malte
 RONALD GORSIC/CROPIX
VATRENI O VILLARREALU

‘Oni i protiv Reala i protiv Barcelone pokušavaju dominirati! Ali, imaju i jedan veliki problem...‘

Na Maksimir stižu kraljevi remija - od 29 utakmica u prvenstvu 13 su igrali neodlučeno...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. travanj 2021. 14:38

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir igra za Osasunu, trenutačno četrnaestoplasiranu momčad Primere. Dobro poznaje Villarreal, pa je zanimljivo vidjeti kako on doživljava Dinamovog protivnika u četvrtfinalu Europske lige.

- Villarreal je momčad koja je specifična u španjolskom nogometu jer u Primeri ima najviše neodlučenih rezultata. Ove sezone imaju u 29 utakmica čak 13 neodlučenih! Ali, isto tako, imaju samo pet poraza, manje od njih imaju samo Atletico Madrid, koji ima tri poraza, te Real i Barcelona s po četiri. Osim toga, u prvenstvu Villarreal u većini utakmica dominira. Međutim, imaju karakteristiku da u svim tim utakmicama u kojima dominiraju na koncu ne dobiju, nedostaje im zatvaranje utakmice - kaže nam za početak Budimir.

Kaže da je upravo to zatvaranje utakmica njihov najveći problem.

- Bez obzira koliko su dominantni, ne uspijevaju na kraju dana uzeti sva tri boda, zato i imaju toliki broj neodlučenih rezultata. Za vrijeme utakmica stoje vrlo visoko, stalno stišću i ove sezone su pri vrhu u Primeri, eto ih na šestom mjestu. Baš su kvalitetni, na svim pozicijama imaju kvalitetne igrače, a imaju isto tako jako dobru igru. Svakako valja istaknuti da oni protiv svakog suparnika, bez obzira na ime, pokušavaju dominirati. Oni će to probati i protiv Atletica, Reala, Barcelone... Taj pokušaj dominacije jednostavno je u njihovom nogometnom DNK-a. To je njihov stil igre i nikada ne odustaju od njega.

Posebno ističe njihovu brzinu igre...

- Baš igraju brzo, lopta jako brzo putuje, nitko je ne zadržava. Lopta je uglavnom na zemlji, nema tu pretjerano visokih ili dubinskih lopti. Iz obrane kreću prema suparničkom golu kroz posjed lopte, stalno pokušavaju napraviti višak igrača, a akcije u šesnaestercu suparnika završavaju s dosta igrača. Jako su ofenzivna momčad, baš izrazito ofenzivna. Definitivno su ozbiljna momčad.

Imaju li još neku slabiju točku osim činjenice da ponekad ne znaju zatvoriti utakmicu nakon dominacije?

- Ha, to bih vam mogao kazati tek nakon nekoliko dana jer u nedjelju igramo s njima. Može li ih Dinamo izbaciti? Villarreal će igrati otvoreno i u Maksimiru i doma, jer to je njihov stil. No, bez obzira na tu otvorenost, igrat će i kompaktno. Trener Unai Emery je vrlo aktivan uz liniju, stalno daje savjete, te inzistira na kompaktnosti, organiziranosti. Villarreal će sigurno probati nadigrati Dinamo, ali ZG-klub sam vidio kao momčad koja od prve do zadnje minute igra koncentrirano, tako da Dinamo ima dobre šanse za polufinale - zaključio je Budimir.

Linker
24. travanj 2024 19:39