SRDJAN VRANCIC/CROPIX
UTAKMICA S VELIKIM ULOGOM

Oni su najjače karike današnje Rijeke: ‘Trema? Nju ćemo, kao i planove, ostaviti iza sebe‘

Bijeli gostuju kod Kopenhagena u nadi da će izboriti grupnu fazu Europske lige.
Piše: Marijan Projić/Jutarnji listObjavljeno: 01. listopad 2020. 14:53

Rijeka svoju europsku avanturu nastavlja u danskoj prijestolnici. Samo tjedan dana nakon "vaterpola" na Rujevici i vrlo emotivnog produžetka protiv ukrajinskog Kolosa, pobjednici Hrvatskog kupa ispred sebe imaju puno jaču momčad. København je favorit. S 3-0 je u prethodnoj rundi izbacio poljski Piast iz Gliwica, u kolovozu je u četvrtfinalu Europske lige ispao od Manchester Uniteda, a u kadru ima dvojicu hrvatskih nogometaša - Karla Bartoleca i Roberta Mudražiju.

Dobro smo ih proučili

Najjači Rijekin adut je Franko Andrijašević... Uoči odlučujuće utakmice, jer se i u play-offu Europske lige igra jedna utakmica, bez prisustva gledatelja je rekao

- Planove ćemo ostaviti za sebe, a očekivanja su da odigramo jednu dobru utakmicu i da vjerujemo u prolaz. Mislim da smo spremni da pokažemo pravu igru i izborimo ono po što smo došli. U prvenstvu im ne ide najbolje, ali u Europi su dobri. Sigurno će biti teška utakmica. Oni su momčad koja stalno igra u Europi, i prošle su sezone daleko dogurali. Neće nam biti lako, ali vjerujem da smo spremni. Na stručnom stožeru je da analizira. Mi smo ih dobro proučili i ako na terenu pokažemo ono što možemo, imamo priliku proći dalje - kazao je Franko Andrijašević.

Za ovo se trenira

Prije ulaska u zrakoplov za Kopenhagen, javnosti se obratio i reprezentativac Bosne i Hercegovine Stjepan Lončar.

- Svi s nestrpljenjem čekamo utakmicu koja nam jako puno znači. Utakmica je to s velikim ulogom. Nadam se da ćemo slaviti i donijeti radost svima nama, ljudima u klubu, navijačima, rekao je Stjepan Lončar nakon dolaska u Kopenhagen.

Atmosfera na putu bila je odlična, ali kako se utakmica bude približavala, rast će i iščekivanje.

- Sigurno je da će biti prisutna blaga trema, što je normalno, ali sigurno će to brzo nestati, rekao je Stjepan Lončar.

Prokomentirao je Lončar i situaciju u danskom klubu, koji nakon tri kola nacionalne lige ima samo jedan bod. Europska liga možda će im baš zbog toga biti još i važnija...

- Dobro, prvenstvo je jedno, ovo je sasvim drugo. Drugačiji je ulog, ne mora ništa to značiti, nećemo to gledati. Najbitnije da smo ih analizirali, spremni dočekujemo utakmicu. Ima tu grešaka i mana s obje strane. Dugi niz godina pokazuju kvalitetu, ulaze i u skupine Lige prvaka i u grupe Europske lige, tako da, kad je to u pitanju, ispred nas su. Imaju više iskustva, ali igra se na jednu utakmicu, nema velikog favorita, sve što radiš i treniraš pokažeš u jednoj utakmici.

Linker
07. svibanj 2024 07:05