KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
TAJNI ADUT

‘Oni su u Zagreb stigli s novim oružjem. Taj dečko je fantastičan! Sve zna, puca iz svih pozicija...‘

Hrvatski vratar koji brani u Rusiji, Josip Čondrić, previđa za SN uzvratni ogled Dinama i Krasnodara
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. veljača 2021. 20:11

Josip Čondrić sa svojim Rotorom iz Volgograda u srijedu bi se trebao vratiti u Rusiju, nakon punih mjesec i pol dana priprema u Antalyiji. Dugačke pripreme, ali tako je to u Rusiji, pauza toliko traje.

- Iskreno, jedva čekam da počne, baš su dugačke pripreme. I specifične, 10 dana treniraš pa imaš nekoliko dana slobodno, iako smo u istom gradu, promijenili smo tri hotela, valjda da se malo razbije monotonija. Sad nas čeka početak prvenstva, prvi suparnik nam je konkurent Tambov - priča vratar Rotora, čiji se klub bori za ostanak.

A baš taj Tambov je u problemima, pričalo se i pisalo neki dan da nema novca, da će ostati bez pola momčadi, možda i biti izbačen iz Premier lige.

- Da, bilo je da će ih izbaciti, pa ipak da neće, to je sad na snazi. Mi se pripremamo da se utakmica igra, idemo tamo po pobjedu. U zadnja dva kola svladali smo Tulu i Ufu dvaput po 1:0, to su nam kao i Tambov konkurenti u borbi za ostanak, pobijedimo li i Tambov tada bismo ipak bili u mnogo boljoj situaciji.

Nogometno, u Rusiji mu je, kaže, odlično, brani, u klubu je zadovoljan. Naravno, gledao je na TV-u dvoboj Krasnodara i Dinama.

- Odlična utakmica, neizvjesna, puno golova i odličan Dinamo. Ali, to za mene nije iznenađenje, znam koliko je Dinamo dobar, imaju Modri tu kvalitetu da se mogu nositi s momčadima poput Krasnodara. Rusi su jako dobra momčad, ne treba ih sigurno otpisati u uzvratu, ali vjerujem da Dinamo neće dopustiti preokret, da će u Maksimiru uz ovaj rezultat iz prve utakmice pronaći put do osmine finala.

image
Josip Čondrić
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Kaže da je uoči prve utakmice pričao s prijateljem Livakovićem.

- Zvao me da me pita o Krasnodaru, igračima, terenu, da mu izdvojim neke pojedince. Koga sam izdvojio? Iskreno, moja iskustva s Krasnodarom nisu najbolja, dali su nam ljudi pet komada, haha. Pa sam mu spomenuo sve te koji su mi zabili (Ari i Claesson dva gola, Sulejmanov jedan, nap.a.) i naravno Berga. Imaju opasne igrače, koji mogu u svakoj utakmici napraviti probleme.

Ipak, imaju i mane. Recimo, nisu još u igračkoj formi, nisu igrali dva mjeseca, a drugo, krenuli su u nastavak sezone s dva poraza, ispali su iz Kupa.

- To ne mora ništa značiti. Profesionalci su, svjesni da moraju u svakoj utakmici dati maksimum i biti spremni za najveće izazove. A to što su krenuli s dva poraza, također, nije nikakva naznaka, štoviše. Jesenas su isto bili u jednom ne baš idealnom rezultatskom nizu, a onda su igrali s Rennesom Ligu prvaka za treće mjesto u skupini i pobijedili. Kad je najpotrebnije, oni su najbolji, ne treba očekivati da će se predati ili da su u krizi zbog ta dva poraza.

Čime Musajev može iznenaditi Dinamo?

- Taj napadač Ari, Brazilac, vidim da se nakon ozljede vratio u Kupu, ušao je u zadnjim minutama. To je fantastičan igrač, sve zna, puca iz svih pozicija, jak je, ima strašne kvadricepse, teško ga je čuvati. Ne znam koliko je spreman nakon ozljede, ali ako će imalo igrati, Dinamo ga se mora čuvati, mogao bi biti novo oružje Murada Musajeva.

Nema zato vratara Safonova, a njegova zamjena Gorodov nije bio na visokoj razini.

- A, tako je to s nama golmanima, obraniš dvije-tri lopte, a onda primiš gol i svi te kritiziraju, to se dogodilo i Gorodovu u Krasnodaru. Ne mislim da je loš vratar, sigurno je bolji nego se moglo zaključiti po toj utakmici, ali kad ne braniš puno, a onda istrčiš u ovakvoj utakmici, onda ti se lako dogodi kiks. Pokušat će se on dokazati u Maksimiru, ispraviti greške iz prve utakmice, iako, slažem se, veliki je hendikep što nema Safonova. Radi se o jednom mladom, ali jako dobro vrataru, perpsektivom dečku.

Linker
20. travanj 2024 09:48