Rauno Sappinen (sasvim desno)
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
A STIGAO JE U ZAGREB

Opasni reprezentativac neće večeras prijetiti Dinamu! UEFA je odlučila i olakšala posao Modrima

24-godišnjak je za klub iz Tallinna u 194 utakmice zabio 105 pogodaka, ali neće igrati na Maksimiru
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. listopad 2020. 14:01

Nadali su se u Flori da će njihov najbolji strijelac Rauno Sappinen, 24-godišnjak koji je za klub iz Tallinna u 194 utakmice zabio 105 pogodaka, ipak moći zaigrati večeras protiv Dinama nakon što je zaradio dva žuta kartona u 3. kvalifikacijskom kolu Europske lige prošlog tjedna kod Floriane, ali UEFA je bila neumoljiva.

Neće biti ništa od žalbe Flore na to isključenje pa će, iako je sa suigračima doputovao u Zagreb, Sappinen morati preskočiti povijesni okršaj za Floru.

Estonski mediji istaknuli su tri imena kao moguću zamjenu za Sappinena u vrhu napada Flore. Mark Anders Lepik, Frank Liivak ili Rauno Alliku zaigrat će na mjestu centarfora na Maksimiru. Lepik je 20-godišnjak, zabio je 27 golova u 68 utakmica za Floru, Liivak ima 24 (25 golova u 103 nastupa), a Alliku je s 30 godina najiskusniji, on je u klubu više od 12 godina.


U kadru trenera Jürgena Henna za Maksimir se nalaze dvojica igrača koja su u ožujku 2007. u Tallinnu s reprezentacijom Estonije nanijela težak poraz Hrvatskoj koju je vodio Ante Čačić. Bilo je u tom prijateljskom dvoboju 3:0 za domaćine u čijim su redovima bili Ken Kallaste i Konstantin Vassiljev.

Linker
16. svibanj 2024 15:50