Sergi Escobar, trener Šibenika
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
ŠPANJOLSKI MEDIJI

‘Oprez, Dinamo je momčad visoke razine. Dobro bi kotirao i u ligi s Realom, Barcelonom, Atleticom...‘

Španjolski trener koj odnedavno radi u Hrvatskoj u intervjuu Marci jako je nahvalio Zagrepčane
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. travanj 2021. 19:11

Dobila je utakmica Villarreala i Dinama solidan tretman u španjolskim medijima, a trener Žute podmornice nije jedini koji je komplimentirao Modrima i pozivao na puni angažman. Ugledni AS u svojoj je najavi podsjetio da se radi o momčadi koja je “Mourinhov krvnik” i koju treba ozbiljno shvatiti.

Optimizam se mogao iščitati iz tvrdnji kako je krizno igračko i rezultatsko razdoblje iza Emeryjeve momčadi, kako je u pobjedničkom nizu, i kako je trener, što je još važnije, uoči utakmice imao gotovo kompletnu momčad na okupu. Svi važni igrači koji su bili ozlijeđeni vratili su se u kadar, zdrav je i Gerard Moreno, što su za Emeryja bile “najbolje moguće vijesti”.

Villarreal je statistički najbolja momčad u povijesti Europske lige, odigrala je 84 utakmice, pobijedila u njih 46, postigla i najviše golova (144).

- Sve je to super, ali Villarreal još nije dovršio posao, ove godine Emery želi otići do kraja. Da bi to ostvario, čeka ga još pet utakmica, mnogi već pričaju o polufinalu s Arsenalom i revanšu za ono polufinale Lige prvaka 2006. kad je Riquelme promašio penal za finale. Međutim, da bi do toga došlo, Villarreal mora ozbiljno shvatiti ovaj izazov protiv hrvatskog prvaka, kako san svih stanovnika Villarreala ne bi postao noćna mora - pisao je AS prije utakmice.

A Sergi Escobar, trener Šibenika koji je neki dan u svojem debiju otrgnuo Dinamu bodove, u intervjuu Marci nahvalio je Dinamo, slično kao i nedavno u SN.

- To je momčad s puno kvalitete i brzim igračima. Dinamo ima puno reprezentativaca, ne samo u reprezentaciji Hrvatske, pa Villarreal čeka teška utakmica protiv momčadi koja ne spušta gard i u kojoj svi rade za momčad. Imaju u sredini terena igrače koji znaju dobro držati loptu poput Majera, Ivanušeca ili Mišića, također imaju nepredvidljive igrače kao što je Oršić, koji je to već pokazao protiv Tottenhama - rekao je Escobar.

Priznao je pred prvu utakmicu da je Villarreal u startnoj prednosti samo ako ozbiljno shvati utakmicu.

- Sposobni su imati loptu, brzi su i opasni, bokovi im se priključuju napadu. Možda su njihovi stoperi najslabija točka. Mislim da Villarreal započinje utakmice sa 60% izgleda za prolaz, ali mora biti na vrhuncu svoje forme, na maksimumu, u protivnom Dinamo ga može kazniti. Oni su momčad na visokoj razini koja bi dobro kotirala i u španjolskoj Primeri - zaključio je Escobar.

Uglavnom, očekivanja svih kojima je Villarreal blizu srca bila su velika i još su takva do kraja sezone, žele naslov u Europskoj ligi i što bolju poziciju u Primeri. Ozljede i splet okolnosti udaljili su Žute od Lige prvaka, ali sad kad su svi na broju, vrijeme je da Villarreal pokaže pravu kvalitetu.

Linker
25. travanj 2024 08:34