Prosvjed navijača u Kopenhagenu
 TWITTER SCREENSHOT
INSTITUCIJA U PROBLEMIMA

‘Ovo je najcrniji dan otkad sam u klubu!‘ Rijeka izazvala potres u Kopenhagenu, navijači bjesne

Danska sportska institucija tek drugi puta u 15 godina neće igrati grupnu fazu nekog eurokupa.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. listopad 2020. 09:00

Rijeka je u Danskoj napravila - čudo. Izbaciti moćni Kopenhagen iz trke za Europsku ligu nije uspjelo baš svakome. Manchester United je prije mjesec i pol dana, u njemačkom "balonu" morao s njima igrati ultranapete produžetke. Već dugo Kopenhagen u europskim utakmicama nije primio više od jednog gola... Nije ni u četvrtak, ali Rijeci nije ni trebalo više od tih epskih 0:1.

Sjetite se, prije utakmice nije bila organizirana ni press-konferencija jer baš niti jednog danskog novinara nije zanimala Rijeka. A sada, te iste novine i portali pišu o senzacionalnom neuspjehu danske institucije koja je tek drugi puta u zadnjih 15 godina ostala bez nastupa u grupnoj fazi jednog europskog natjecanja.

Danski portal ekstrabladet.dk. piše o tome kako je 60-tak navijača Kopenhagena kasno sinoć došlo ispred stadiona Parken i klupskih prostorija kako bi prosvjedovalo zbog loše igre protiv Rijeke. Nitko osim jednog igrača, Rasmusa Falka koji nije igrao zbog ozljede nije izašao pred navijače...

image
Stale Solbakken
WOLFGANG RATTAY

Nakon utakmice nezadovoljan je, jasno, bio i trener Stale Solbakken.

"Ovo je najcrniji dan u mojih 12 godina otkad sam u klubu! Želim da svima bude jasno - za ovo ispadanje ja snosim najveću odgovornost", preuzeo je krivnju Solbakken i objasnio u čemu je problem.

"Ovo će nam uzdrmati poslovanje i kratkoročno i dugoročno. Dobro smo ušli u utakmicu, ali onda su oni zabili bizaran gol i to zapravo simbolizira gdje se mi nalazimo u ovom trenutku. Nakon toga nismo bili dovoljno blizu gola, a u drugom dijelu smo bili bolji, no nismo imali sreće u situacijama pre njihovim golom", kazao je razočarani trener Kopenhagena.

Linker
16. svibanj 2024 16:51