RONALD GORSIC/CROPIX
ČOVJEK ODLUKE

Ovo je nevjerojatno! Kako je korona iznjedrila najbizarniju Dinamovu priču o kojoj će pričati generacije

Dinamo je jučer naplatio sve one razne europske promašaje koji su mu se događali dugi niz godina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. studeni 2020. 08:05

Iyayi Atiemwen! Priča jučerašnje utakmice, vjerojatno priča cijele Dinamove sezone. Nevjerojatna, bizarna priča koja ulazi u klupske anale, almanahe. Čovjek kojeg se Dinamo želio riješiti, kojeg je nudio na sve adrese kojih se sjetio, odlučio je utakmicu koja bi Modre mogao odvesti u još jedno europsko proljeće. Kapa dolje Alenu Peternacu koji ga je petnaestak minuta prije kraja podigao s klupe. Ne znamo je li mu netko to sugerirao, možda Zoran Mamić iz svoje kućne fotelje, ali taj potez sigurno će mu ostati u sjećanju do kraja života.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Kao onih pet pogodaka koje je zabio za Valladolid, ili oni s Camp Noua i Santigao Bernabeua... Pazite, Atiemwen je ove sezone, prije jučerašnje utakmice ušao u igru samo u posljednjoj minuti utakmice protiv Lokomotive, samo tada. U Europi nije igrao niti minute, kad ga Modri nisu mogli nikome uvaliti, prijavili su ga za Europu, da popune broj prijavljenih. A onda im čovjek postigne pogodak po kojem će se pričati godinama ako Modri uspiju uhvatiti europsko proljeće. Stvarno nešto nevjerojatno, za pričati unucima. Atiemwen se, ako sve prođe kako treba u skupini, upisati u povijest Modrih. Život zaista piše čudne priče, čudni su putevi nebeski.

Video Dinamovog pogotka pogledajte OVDJE!

Ali rekli bi da je Dinamo jučer naplatio sve one razne europske promašaje koji su mu se događali dugi niz godina, kad je gubio i kad je bio bolji, kad je često nedostajala mrvica sreće. Jučer se sve vratilo preko Atiemwena, kao neki čudesni Božji dar. Svevišnji se odlučio smilovati, kako neće kad je vidio na kakvom stadionu igra Dinamo, kako ga je napala korona...

A ta korona je jučer uz Peternaca kojem se upalila lampica trenerske karijere bila uz njega najbolji trener Dinama! Da nije bilo virusa, Atiemwen vjerojatno nikad ne bi zaigrao na jučerašnjoj utakmici, nema šanse. Hvala korono, barem kad se radi o Dinamu! O igri nećemo previše, jer je zapravo previše nije niti bilo. Bila je to jedna od najlošijih predstava Dinama u Europi posljednjih godina, do pogotka Atiemwena bilo je ‘ajme majko‘ bez obzira na igrača više. No, tko će to pamtiti. Dinamo je pobijedio, prvi je na ljestvici, još nije primio pogodak. Što kazati osim; ‘bravo dečki‘!

Linker
26. travanj 2024 10:11