DAMIR SENCAR
PIŠE Davorin OLIVARI

Ovo je večer istine: Nemojte se kockati s Dinamovom reputacijom kao što ste se kockali u Budimpešti!

CSKA nije nikakav bauk, ovisi o raspoloženju Nikole Vlašića, od toga na koju će nogu ustati Hrvat...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. listopad 2020. 17:07

Maksimirska utakmica protiv nizozemskog Feyenoorda nije bila nogometna simfonija, ali to nitko nije niti očekivao od novoga plavog orkestra koji se tek uštimava i koji je svoje najbolje melodije odsvirao u posljednje dvije europske sezone. Ne trebaju niti danas Mamićevi dečki zaslužiti nekakav “standing ovation”, ali neka se doma vrate barem s jednim osvojenim bodom. Bila bi to doista sasvim dobra lovina za koju je ponos hrvatskog klupskog nogometa definitivno sposoban.


Imaju Modri podosta reprezentativaca mnogih država, momčad se polako diže u formi, to bi trebala biti nekakva garancija da će se iz Moskve vratiti neporaženi ili da će čak rastužiti Ruse kako što su to napravili Vatreni na Svjetskom prvenstvu. Držimo da Dinamo danas ima veliku šansu, te poručujemo plavim dečkima - nemojte je propustiti! Nemojte se kockati s Dinamovom reputacijom kao što ste se kockali u Budimpešti.


Današnja utakmica nije povijesna niti sudbinska, previše je bilo takvih. Borba za europsko proljeće tek je na začetku, može se igrati bez stresa, bez razmišljanja o nekim dramatičnim raspletima. Nakon nje ostaju još četiri utakmice u skupini gdje se sve može popraviti ili - pokvariti.


Rezultati prvog kola zorni su pokazatelj da će ovdje biti neizvjesno i zanimljivo vjerojatno do posljednjeg kola. Dinamo će biti živ nakon današnjeg sraza u Moskvi, kako god završilo.


Da se razumijemo, CSKA nije nikakav nogometni bauk, Moskovljani ovise o raspoloženju Nikole Vlašića, od toga na koju će nogu ustati hrvatski reprezentativac. Makar ima jedna nelagoda za Modre, otkako je došao u Moskvu, a naročito u posljednje vrijeme, ustaje uvijek na onu pravu. Mišljenja smo da je ove europske sezone Ferencvaros bio dovoljna opomena ozbiljnim Dinamovim profesionalcima.


Ipak, bez obzira što jest jasno da utakmica nije od onih “biti il’ ne biti”, Modri će danas na neki način kazati istinu o svojim ovosezonskim europskim mogućnostima i ambicijama, dobiti određenu potvrdu europske zrelosti nakon promjena u momčadi. Zato bi bilo dobro da se iz Moskve ne vrate praznih ruku, a eventualna pobjeda bi bila nedvojbeno ogroman okidač za punjenje samopouzdanjem.

Linker
03. svibanj 2024 20:05