BEN STANSALL Afp
REAKCIJE S OTOKA

‘Ovo nije najgori mogući ždrijeb za Tottenham! Ne znate tko je Dinamo? Sjetite se Luke Modrića!‘

Zagrebački klub smatra se lakšim protivnikom od ostalih, barem prema tamošnjim medijima
Piše: SNObjavljeno: 26. veljača 2021. 14:11

Dinamo je izvukao Tottenham u osmini finala Europske lige. Obzirom na ponudu, čini se da je to jedan od gorih ždrijebova za Modre, ali i nova prilika za dokazivanje...

"Ovo nije najgori mogući ždrijeb za Spurse, uostalom, pogledajte Manchester United", samo su neki od komentara s Otoka nakon što je objavljen ždrijeb parova osmine finala Europske lige.

image
NEIL HALL Afp

Tottenham ne stoji najbolje u Premierligi ako se usporedi ta momčad s onom od prije nekoliko tjedana, mjeseci. Bili su blizu vrha, a sad su na devetom mjestu. U zadnjih šest utakmica u Premier ligi imaju čak pet poraza i ako je postojao dobar trenutak za Tottenham onda je to svakako - sad.

"Dinamo Zagreb je možda nepoznanica, ali to je klub odakle smo doveli Luku Modrića", podsjećaju određeni mediji na Otoku.

Jose Mourinho bi se tako mogao vratiti na Maksimir, ako Uefa da zeleno svjetlo, jer trenutačno je na snazi zabrana za engleske klubove zbog mutiranog soja koronavirusa koji se uzgojio upravo na Otoku.

Portugalac je tu bio 2011. godine kad se srdačno izgrlio s Krunom Jurčićem, ostala je to povijesna fotografija koja se neće tako lako zaboraviti...


Dinamo i Tottenham igrali samo jednom

Modri i Spursi do sada su igrali samo jednom, 2008. godine, a slavio je londonski klub sa 4:0. Bio je to dvoboj 2. kola skupine D Kupa UEFA u studenom 2008. godine, a Spursi su na White Hart Laneu pred 16.295 gledatelja pobijedili sa 4-0.

Dinamo je uništio Darren Bent postigavši tri gola (30, 33, 70), a među strijelce se upisao i Tom Huddlestone (59). Podsjetimo, za Tottenham je tada igrao Luka Modrić.

Bila je to sezona u kojoj su klubovi dvije utakmice igrali kod kuće, a dvije na gostovanjima.

Dinamo je na koncu osvojio posljednje mjesto u skupini s tri boda. Udinese je bio prvi s devet bodova, Tottenham je bio drugi sa sedam, a dalje je prošao i NEC sa šest bodova, Ispred Dinama bio je i moskovski Spartak sa četiri boda.

Londonski sastav, kojeg vodi Jose Mourinho, je ove sezone osvojio prvo mjesto u skupini J Europske lige upisavši četiri pobjede, te remi i poraz. Drugi je bio Antwerpen, treći LASK, a posljednji Ludogorec.

Jedine bodove Mourinho je ispustio izgugivši na gostovanju kod Antwerpena (0-1), te odigravši 3-3 kod LASK-a. U 16-ini finala Englezi su izbacili Wolfsberger sa 4-1 i 4-0. Upravo je Dinamo u skupini bio bolji od austrijskog sastava upisavši pobjede 1-0 i 3-0.

Tottenham se trenutačno nalazi na devetom mjestu Premiershipa sa 36 bodova, 23 manje od lidera Manchester Cityja.

Linker
17. travanj 2024 16:34