Marcus Rashford
 KACPER PEMPEL Afp
SRAMOTNE PORUKE

‘Pa taj čovjek je učitelj!‘ Pale skandalozne optužbe nakon izgubljenog epskog finala, javio se i United

‘Ogorčen sam... On uči djecu i zna da to može slobodno raditi bez posljedica‘
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2021. 09:01

Titula pobjednika Europske lige odlazi u Španjolsku. Nakon 1:1 u regularnom dijelu i produžetaka u kojima nije palo golova, Villarreal je u jednoj pravoj drami jedanaesteraca ugrabio svoj prvi trofej u povijesti.

Igrači Manchester Uniteda su shrvani. Scene tuge s kraja utakmice u Gdanjsku obišle su svijet. Tužni su i navijači Crvenih vragova, no kod nekih je razočaranje preraslo u bijes koji su odlučili iskaliti na Marcusu Rashfordu.

Napadač Uniteda i nogometne reprezentacije Engleske bio je po većini britanskih medija najlošiji ili jedan od najlošije ocijenjenih igrača na terenu.

"Ovo je razočaravajuće... taj osjećaj iznutra teško je opisati. Biti blizu nije dovoljno dobro", između ostalog je shrvani Rashford rekao u intervjuu nakon utakmice, a onda je nedugo nakon toga preko društvenih mreža otkrio da je žrtva brojnih rasističkih uvreda koji su osvanule na njegovom profilu.

"Do sada sam izbrojao barem 70 rasističkih napada na profilima koje imam na društvenim mrežama. Onima koje se trude natjerati me da se osjećam gore nego što se već osjećam - sretno u pokušaju", napisao je Rashford na Twitteru pa posebno istaknuo jednog zlostavljača:

"Više sam ogorčen zbog toga što je jedan od zlostavljača, koji mi je preko poruka poslao brdo majmunskih emojija, učitelj matematike koji ima otvoren profil! Pa on uči djecu!! I zna da može slobodno rasistički vrijeđati bez posljedica..."

O incidentu na društvenim mrežama oglasili su se i iz kluba:

"Nakon završetka finala Europske lige naši su igrači bili izloženi sramotnom rasističkom zlostavljanju. Ako primijetite bilo koji oblik zlostavljanja ili diskriminacije, djelujte i to prijavite", objavili su iz Manchester Uniteda.


Javio se i rekorder Emery: 'Penali nisu lutrija'

S druge strane, u Villarrealu nisu imali takvih problema. Španjolska slavi svoje junake, a u prvom je planu Unai Emery, trener koji je osvojio rekordne četiri Europske lige. Podsjetimo, prije ove s Villarrealom, tri puta je bio pobjednik sa Sevillom, a igrao je i finale s Arsenalom.

"Igrači su pokazali dobar mentalitet kroz cijelo natjecanje pa tako i u finalu. Znamo kako se natjecati, kako patiti, zabijati, a na kraju smo imali i snažniju završnicu od naših suparnika. Penali nisu lutrija - treba imati jaku glavu da ih izvodite u situacijama maksimalnog pritiska. Igrači su bili nevjerojatni", rekao je španjolski stručnjak.

Linker
03. svibanj 2024 21:06