DAMIR SENCAR/AFP
Prijelomni trenuci

Pet ključnih Dinamovih točaka na putu do europskog proljeća, sve je krenulo s Livakovićevim potezom

Nakon Dinamovog osiguravanja europskog proljeća izdvojili smo pet presudnih trenutaka na tom putu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. prosinac 2020. 15:12

Livaković skinuo “penal”
Nikad, srećom, Dinamovi navijači neće saznati kako bi sve izgledalo da je Berghuis zabio u Maksimiru s bijele točke. Nije, Livaković je skinuo, ostavio Dinamo u igri, na kraju odličnih 0:0.

Bod kao kuća u Moskvi
Opet 0:0, ali opet dojam da je Dinamo bio plašljiv, neodlučan i da su Vlašić i društvo samo malo bolje ciljali, bila bi to stresna večer. Na kraju, bod kao kuća, treba biti zadovoljan. Ali, takvom igrom dalje - teško.

Koronaderbi i otpisani junak
Prvi put je COVID-19 prilično prorijedio Mamićevu momčad, ali ni WAC nije bio kompletan. Koronaderbi, tako su ga nazvali Austrijanci, tako je izgledalo na terenu. Bez puno ljepote i sadržaja, kao bi svi potpisali 0:0 u takvim okolnostima. Onda se ukazao Atiemwen, čovjek koji je već bio otpisan u Dinamu i koji je na klupi bio ponajviše zahvaljujući koronavirusu. Eto, ni nakon toga nije više odigrao ni minutu u Europu, ali taj gol bio je dovoljan.

Na krilima Ademija kroz Austriju
Reprezentativna stanka očito je Dinamu dobro došla, u Klagenfurtu je istrčala neka drugačija momčad. Odlučna i uvjerljiva. Potpuno su bezopasni bili igrači WAC-a, Dinamo prvo promašivao, a onda se otvorilo. Na krilima kapetana Ademija, zabili su Majer, Petković i Ivanušec. Još samo bod do cilja.

Jedna od najboljih utakmica ove momčadi
Znamo da s Dinamom nikad nije gotovo, koliko su puta Modri dosad zapeli na korak do cilja, kad se činilo da je to nemoguće. Ali ne i ovaj put. Velika večer u Rotterdamu, velika pobjeda, jedna od najboljih europskih utakmica ove momčadi u zadnje tri godine.

Linker
19. travanj 2024 03:05