RONALD GORSIC/CROPIX
MISTER 100 POSTO

Peternac otkrio tko je donio odluku o ključnom potezu s klupe: ‘Siguran sam u proljeće u Europi!‘

‘Vjerujemo u sve igrače, dokazalo se da ih nemamo samo 11, još ćemo rasti iz utakmice u utakmicu‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. studeni 2020. 00:07

U susretu 3. kola K skupine Europske lige Dinamo je pobijedio Wolfsberger sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu preuzevši vodstvo u skupini.

Bio je utučen Ferdinand Feldhofer nakon utakmice, sve što se događalo ostavilo je na njega negativan dojam.

- Za obje momčadi teška situacija. Utakmica vrlo siromašna prilikama i neatraktivna, završila je našim porazom. Crveni karton je došao u teškom trenutku, pokušali smo to taktički pokriti, dobro se i držali, ali primili smo gol. Prvi put smo imali pozitivne testove, morali smo promijeniti pripreme, smještaj u hotelu, to je dosta zakompliciralo, kad vidite tko je sve nedostajao, nije bilo lako. Skupina je izjednačena, Dinamo i CSKA su najjači, mi smo bili autsajderi, ali ništa još nije riješeno - rekao je Feldhofer i poželio brzi oporavak Zoranu Mamiću i suradnicima.

- Nisam razmišljao ni u jednom trenutku na način da će nam biti lakše, zato što Dinamo nema prvog trenera na klupi. Želim oporavak svom kolegi, nadam se da nema jake simptome.

Alen Peternac odmah je dobio nadimak 'Mister 100 posto'. Nije krio sreću zbog pobjede u debiju.

- Dojmovi su fenomenalni, uza sve probleme pobijedili smo u rovovskoj bitki, na prvom smo mjestu. Uspjeli smo sve prebroditi, tko god igrao pokazao je da se može nositi na ovoj razini. Tražili smo da igramo brz nogomet, nije to bilo uvijek tako, nedostajala je dubina, više odlučnosti u završnici - rekao je Peternac, ne želeći samo sebi uzeti zasluge za

image
RONALD GORSIC/CROPIX

- Analizirali smo protivnika čim smo dobili grupu, znali smo sve o njima, što želimo što tražimo, znali smo dobre i loše strane, nije to bila priprema od dan ili dva. Bio sam u kontaktu sa Zoranom, pričali smo što treba učiniti, zajedno smo donosili odluke, na poluvremenu smo se čuli. Atiemwen? Bio je ideja svih nas, znali smo da trebamo staviti drugu špicu, dogovorili se da moramo biti konkretniji. Uvalio se fenomenalno, okrenuo, zabio kao pravi golgeter. Vjerujemo u sve igrače, dokazalo se da nemamo samo 11 igrača, a još ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Perić? Teško je bilo složiti momčad, on je bio spreman, osjećao je malo ložu, ali nakon prvog sprinta nije izdržao, Leovac je bio spreman.

Je li ovo dovoljno dobra igra za prezimljavanje u Europi?

- Mislim da je dovoljno. Jedini smo u Europi koji nisu primili gol, uvijek se vode polemike, kad zabijemo, a primimo nije dobro, kad ne primimo opet ne valja. No, siguran sam u proljeće u Europi. Žao mi je što sad nismo svi zajedno da proslavimo, znamo se dosta dugo, imamo iste poglede na nogomet, volio bih da možemo podijeliti ovaj trenutak.

Linker
05. svibanj 2024 08:15