Bruno Petković zadnji je put igrao u ožujku protiv Gorice
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
ZDRAVSTVENI BILTEN

Po polufinale bez pravog napadača!? Pogledajte moguće sastave Dinama za najveći okršaj sezone...

Nimalo nije idilična situacija u Maksimiru uoči Villarreala, trojica igrača muče se s ozljedama
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. travanj 2021. 10:31

Mario Gavranović u zadnjim minutama utakmice u Šibeniku u jednom je duelu ozlijedio mišić i odmah je bilo jasno da je on vrlo upitan za utakmicu s Villarrealom u četvrtak. Prve prognoze vrlo su jasno kazivale da je u pitanju ruptura, što znači da bi mogao pauzirati i dulje od samo jedne utakmice, a tek u utorak znat će se točno koliko je ozljeda ozbiljna, kad Gavranović obavi sve potrebne pretrage.

Naravno, radi li se o nešto jačoj rupturi, švicarski reprezentativac bit će izvan travnjaka nekoliko tjedana, a čak i da je riječ o manjoj ozljedi, vrlo su mali izgledi da u četvrtak bude u momčadi, premda, dok nije konačno...

Ne bi taj izostanak tako teško pao Damiru Krznaru da je zdrav Bruno Petković. Ne bi imao alternativu za njega u vrhu napada tijekom utakmice, ali tu bi se već nekako pokrpao. No, u ovom trenutku ne zna se niti hoće li on biti spreman. Ozljeda ramena iziskuje dulji oporavak, međutim, svi koji su upućeni u Petkovićev slučaj kažu da on radi i trenira fenomenalno, s velikom željom, motivom da se oporavi do četvrtka i da predvodi Dinamov napad.

Eto, to je onaj isti Petković, koji je često znao imati problema s voljnim momentom, koji, kako su treneri znali reći, “nije dovoljno fokusiran na uspjeh”. Sad je toliko “nabrijan”, toliko želi igrati, što možda oslikava i generalno stanje duha i atmosferu u Dinamovoj svlačionici uoči ove velike utakmice. Ali, nekad ta želja nije dovoljna kad su ozljede u pitanju, oporavak ima svoj tijek, rame je osjetljivo i nitko ne može znati hoće li Petković u četvrtak biti spreman za nastup.

U ponedjeljak poslijepodne su Modri zajednički trenirali prvi put nakon Šibenika, Petković još trenira odvojeno, a u utorak ili srijedu mogao bi se priključiti momčadi i raditi normalno. A tek onda vidjet će se koliko može, dolazi u obzir da protiv Villarreala bude u kadru, Dinamov trener Damir Krznar tu će odluku vjerojatno donijeti tek na sam dan utakmice. Kako bi izgledao sastav bez Petkovića i Oršića u prvih 11 teško je sad predvidjeti, postoje neke opcije, naravno, ima Krznar igrače koji mogu pokrpati tu rupu, koji u jednoj utakmici mogu odigrati tu ulogu i napraviti “nered” u Villarrealovoj obrani.

Što se tiče Joška Gvardiola, s njime je situacija, izgleda, najbolja. Bio je već u Šibeniku na klupi s pričuvnim igračima, što je jasan znak da se oporavio i da Dinamov trener s njim ozbiljno računa za četvrtak. Naravno, nakon pauze od nekoliko tjedana uvijek je pitanje forme, koliko je Gvardiol udaljen od one najviše razine, međutim, bude li potpuno zdrav, neupitno je da će zaigrati od prve minute.

Dakle, da zaključimo, od trojice ozlijeđenih igrača najmanje je upitan za Villarreal nastup Joška Gvardiola, a najviše “visi”, zapravo, ima vrlo malo izglede, Mario Gavranović. Bruni Petkoviću se još nadaju u Dinamu, vjeruju da će njegovi naporni i uporni treninzi donijeti odmah željeni rezultat. Uz nadu da nema novih ozljeda, da se neće javiti neke naknadne posljedice utakmice u Šibeniku, Modri su sa takvim saznanjima krenuli u završne pripreme za Villarreal.

MOGUĆI SASTAVI BEZ PETKOVIĆA I GAVRANOVIĆA:

OPCIJA 1

Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, Gvardiol - Jakić, Ademi, Mišić (Franjić) - Ivanušec, Majer - Oršić

OPCIJA 2

Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen, Gvardiol - Jakić, Ademi - Ivanušec, Majer, Oršić - Atiemwen

OPCIJA 3

Livaković - Theophile, Lauritsen, Gvardiol - Ristovski, Ivanušec, Jakić, Ademi, Oršić - Majer - Tolić

Linker
20. travanj 2024 04:17