Foto: Damir Krajac / CROPIX
'U ZAGREBU VJERUJU U DINAMO'

PODIJELJENI OSJEĆAJI BIVŠEG ASA DINAMA I BENFICE UOČI MAKSIMIRSKOG OKRŠAJA Navijat ću za Dinamo, to je moj klub, ali i Benfica je u mom srcu...'

TOMO ŠOKOTA Veliki intervju za portugalske medije
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. ožujak 2019. 23:33

Bivši napadač Dinama, Benfice i Porta, Tomo Šokota, dao je veliki intervju za portugalske sportske dnevne listove “Record” i “A Bola”. Evo i nekih Šokotinih izjava:

- Benfica je moćna i može osvojiti Europsku ligu! U odličnoj je formi, ali neće joj biti lako u Zagrebu. Bit će to dobra utakmica u maksimirskom “vulkanu”, u Zagrebu Benficu cijene, ali svi vjeruju da će Dinamo pobijediti.

- Prvi put sam Joaa Felixa vidio na utakmici s Portom. Veliki je talent, ali ne bi smio već sad otići u inozemstvo. Mora ostati u Benfici još barem godinu-dvije i sazreti kao igrač. Isto je i ovdje u Hrvatskoj - kad igrač ode van sa 17 ili 18 godina, uvijek mu nešto nedostaje i u pravilu ne napravi željenu karijeru.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Iz Dinama sam trebao doći u Sporting, a ne u Benficu! Otišao sam na liječničke preglede sa Sportingovim dresom u rukama, ali nešto je zapelo oko uvjeta i sve je propalo. No, javila se Benfica i brzo smo se dogovorili. Bio sam sretan što ostajem u Lisabonu, oduševio me spektakularni grad.

- Najteži trenutak u karijeri bila je smrt suigrača Miklosa Fehera, stajao sam pokraj njega kad se srušio na utakmici u Guimaraesu. Sve je to bilo šokantno, doznali smo da je preminuo tijekom povratka autobusom u Lisabon. Bilo je to strašno... Često ga se sjetim, bio je sjajna osoba.

- Nije mi poslije Benfice bilo lako otići u Porto. Nisam se dogovorio s Benficom oko produženja ugovora nakon teške ozljede i javio se Porto. Potpisao sam ugovor, a supruga Emina to mi nikad nije oprostila, zavoljela je život u Lisabonu.

- U Portu ima emocija, ali ne toliko kao u Benfici, čini mi se da je navijačka ljubav prema Benfici ipak jača. Ne mogu reći da nisam osjećao navijačku potporu u Portu, ali kad sam igrao u Benfici osjećao sam se važnijom osobom, sve je bilo drukčije. Sretan sam i ponosan što sam igrao za oba velika portugalska kluba.

- Gledat ću obje utakmice, u Lisabon putujem s obitelji, ostat ću pet dana. Benfica me pozvala da dođem. Gdjekad mi nedostaje Portugal, svakodnevno sunce, tamošnji način života, izvrsna hrana, radosni ljudi...

- Navijat ću za Dinamo, to je moj klub! Ali, i Benfica je u mom srcu... podvukao je Šokota.

Linker
09. svibanj 2024 02:50