Kane nije propustio veliki poklon
 SCREENSHOT Screenshot
DOMINANTNI SPURSI

Pogledajte kako je majstor Kane srušio Dinamo! Modri tragičar nakon gafa primio gol kroz noge

Harry Kane zabijao je u 25. i u 70. minuti te je tako zadao težak zadatak hrvatskom prvaku u uzvratu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2021. 19:49

TOTTENHAM - DINAMO 2:0 (Kane '24, '70)

TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris - Aurier, Sanchez, Dier, Davies - Sissoko, Ndombele (od 72. Hojbjerg -) - Lamela (od 63. Bale -), Alli (od 63. Bergwijn), Son (od 63. Moura-)- Kane. Trener: Jose Mourinho

DINAMO (4-2-3-1): Livaković, Ristovski, Lauritsen, Theophile, Leovac - Ademi, Jakić - Ivanušec, Majer (od 63. Kastrati-), Oršić (od 63. Atiemwen) - Petković (od 78. Gavranović-). Traner: Zoran Mamić

Sudac: Serdar Gözübüyük; pomoćnici: Joost van Zuilen i Johan Balder; četvrti: Bas Nijhuis; VAR: Pol van Boekel; AVAR; Dennis Higler (svi Nizozemska)

Žuti kartoni; Dier (45-preoštar start); Ademi ((68-preoštar start); Ivanušec (77-preoštar start); Sanchez (79 - preoštar start), Crveni kartoni; Igrač utakmice: Harry Kane


Dinamova hrabrost i odlučnost prije utakmice bile su za pohvalu, samopouzdanje za 'palac gore', ali za nešto više u Londonu, za senzacionalan rezultat nije bila prava večer. Malo je bilo prilika, Modri ih nisu iskoristili, malo je bilo i Dinamovih grešaka, ali Tottenham ih je iskoristio. Imao je Harryja Kanea, egzekutora, bio je tamo gdje je trebao biti za velikih 2:0 Spursa. Ukupni dojam neće otkriti da je Tottenham 'razbio' Dinamo, nisu Modri bili na konopcima, nije to bio klasični nokaut. Ali jest zaostatak koju će Mamićeva momčad, budimo objektivnim u Zagrebu teško nadoknaditi. Nije nemoguće još uvijek, naravno, međutim, 0:2 je velik zaostatak protiv ovakvog Tottenhama.

image
ALASTAIR GRANT Afp

Bila je prva minuta, negdje 45. sekunda. Ndombele je krivo dodao, Oršiću u noge, on se sjurio prema Llorisu, valjda ni on nije očekivao takvu priliku na samom startu. Idealna situacija za njega, ono kad se namjesti na desnu nogu i gađa suprotne rašlje. Ali, nije tako reagirao, već je samo dodao Llorisu.

To su te prilike koje su rijetke, koje se protiv momčadi kao Tottenham ne nude često i koje treba zabiti. Istina, nisu niti Spursi bili odveć opasni, vidjelo se u više navrata da su brži, spretniji, kvalitetniji, bolji u duelima. Dinamo se nije uplašio, Modri su držali pozicije, nisu puno griješili, čekali su prema naprijed svoju šansu, ako se opet ukaže. I, bilo je dobro kad je Ivanušec s ruba šesnaesterca pucao preko gola, možda je mogao bolje, ali, neka Spursi vide da Dinamo postoji.

Nije ni Petković dobro pucao u 31. minuti, Llorisu u ruke. Međutim, Mourinho zna kako doći do rezultata, bila je to 'jedna obična' akcija, duga lopta, koju su Dinamovi braniči već odbili. No, Lamela je bio brži, prošao kroz obranu, pogodio stativu, odbijanac je Kane pospremio u gol.

PRVI GOL MOŽETE POGLEDATI - OVDJE.

Tako se to radi, jednostavno, kad nitko ne očekuje. Statistika prvog dijela reći će da je Dinamo bio ravnopravan, s tri udarca u okvir u odnosu na Tottenhamova dva, teško je istaknuti neku veliku pogrešku Dinamovih nogometaša. Ali, semafor nije lagao, Tottenham je vodio, zasluženo. Lagano su domaćini dolazili do Dinamova šesnaesterca, razigrani su bili Son i Lamela, uvijek opasan Kane, ali osim tog gola nisu Spursi napravili nešto posebno.

image
ALASTAIR GRANT Afp

Ipak, to je ta razlika u klasi, kao ponekad Dinamo u onim HNL dvobojima protiv slabijih momčadi, kad se čini da ide teško, da se muči, a onda rutinski pobijedi. Mourinhova momčad imala je 'jalovi posjed', bez puno prilika pred Livakovićem, Dinamo se branio, mora se reći, branio se kvalitetno. I čekao hoće li se opet ukazati kakva prilika za bijeg, za neki 'hladan tuš'.

Bila je 60. minuta, Ivanušec je s desne strane odlično dodao u kazneni prostor, Petković je imao loptu, lijevom nogom je pucao, loše. Opet jedna od onih situacija koje treba bolje riješiti.

Nastavilo se u istom ritmu, ne previše visokom, ušao je Bale. Odmah ubacio 'vanjskom', Bergwijn s druge stative pucao, Livaković obranio. A onda je s iste pozicije dodao i Aurier, Theophile loše odbio loptu, točno u noge Kaneu.

DRUGI GOL MOŽETE POGLEDATI - OVDJE.

Kakav poklon, Livaković nije imao šanse. Ništa, ništa i - 2:0, Theophilea ćemo opet pamtiti po kiksu. No, tako to rade Mourinho i Tottenham na ovoj razini, Dinamo se iz Londona ipak vraća praznih ruku.

Do kraja utakmice Bale je pokušao iz slobodnog udarca, Livaković je obranio, imao je Bale šansu i u nadoknadi, obranio je Livaković i Viniciusu. A onda još jedna loša vijest. Ademi se ozlijedio u jednom duelu, izašao je iz igre uz pomoć liječnika, šepajući, s bolnom grimasom na licu.

Bio bi težak udarac da zaostatak Modri love bez njega. I Harry Kane je na klupi imao led na nozi, on je svoje napravio. Dinamo se nije osramotio, ali za preokret u Maksimiru morat će napraviti puno, puno više.


PRIJENOS UŽIVO:

Kraj utakmice - Dinamo će imati težak zadatak uzvratu. Hrvatska momčad nije uspjela slaviti, no niti nije doživjela debakl...

83' - Sjajno je naciljao Gareth Bale s nekih 25 metara, ali spreman je Livaković koji izbacuje u korner.

70' - Gooool! I opet Harry Kane! Theophile je užasno pogriješio u šesnaestercu, a Kane je to iskoristio i zabio svoj drugi gol... Aurier je ubacio s desnoga krila jednu laganu loptu. Teophile-Catherine je na njoj, ali očajno reagira...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

DRUGI GOL MOŽETE POGLEDATI - OVDJE.

64' - Tek što je ušao, u prvom dodiru s loptom, umalo je Gareth Bale zabio gol! Srećom, Dominik Livaković sjajno je reagirao i odlično obranio veliku šansu.

60' - Luka Ivanušec sjajno je proigrao Petkovića, sjurio se u šesnaesterac, ali ovaj ljevicom nije to baš zahvatio kako je trebalo. Moglo je ovo biti jako opasno za Spurse, šteta, nedostajalo je preciznosti...

52' - Lauritsen blokira opasnu povratnu loptu nakon što je Livaković "zaplivao", ali ono što je najvažnije je da se rezultat ne mijenja. Dinamo kad dođe do lopte u pravilu odmah bez nje i ostaje, ovdje se vidi razlika u odnosu na sve klubove s kojima su Modri igrali ove sezone...

50' - Sudar Majera i veznjaka Ndombelea u šesnaestercu, Mourinho je protestirao i tražio čak penal, ali nema niti govora o kaznenom udarcu.

47' - Gužva već u šesnaestercu Dinama, Lamela je dosta "pimplao" s loptom u petercu, srećom ovaj pokušaj je otišao izvan okvira, a nešto kasnije oglasio se i sudac sa zastavicom - zaleđe.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena - Tottenham zasluženo vodi iz jedine prave akcije, a Dinamo traži svoje prilike. Doduše, nije ih bilo previše, Oršić i Petković su pokušali, Leovac je također ciljao, ali nije naciljao mrežu...

45+1' - Dier je prvi požutio. Neoprezan start na Petkoviću na sredini terena i Nizozemac nije imao nikakvih dvojbi...

44' - Osovina Son - Kane opet u akciji, ovoga puta je Son loše naciljao srećom, lak posao za Livakovića.

39' - Kane je pokušao topovski s daleke udaljenosti, s nekih 25 metara iskosa i nije to srećom bilo dobro jer je u tom trenutku Dinamo bio s igračem manje, Petković je ležao hvatajući se za gležanj. Srećom pridigao se i nastavlja normalno susret...

32' - Nova dubinska lopta na Sona, koji ovoga puta traži - penal! Igranje rukom u šesnaestercu? Ne, sudac je odmahnuo rukom...

image
ALASTAIR GRANT Afp

31' - Dobro odigrana akcija Modrih. Preko Majera i Ivanušeca stigla je lopta do Petkovića koji cilja niskom prizemnom loptom s nekih 18 metara na sredini, ali lak je to bio posao za Llorisa.

24' - Goooool! Kane zabija! Totalni kaos u obrani Dinama. Očaja reakcija u zadnjoj liniji, i domaća momčad to je iskoristila, odnoso Kane do kojeg se lopta odbila od vratnice. Lamela je zatresao okvir, a onda se lopta odbila točno na noge najboljem strijelcu momčadi.

GOL MOŽETE POGLEDATI - OVDJE.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

21' - Evo konačno i Dinama u šesnaestercu domaćina! Ivanušec je primio dobru loptu, pokušao je naciljati gornji desni kut, ali nije bio uspješan, odlazi lopta izvan okvira vratiju.

20' - Aurier ubacuje u peterac, opasna situacija, ali Livaković to čisti dalekometnim topom tamo negdje na tribine.

17' - Davies pokušava nakon kornera s ruba šesnaesterca, ali Lauritsen je na mjestu i odlično blokira ovaj pokušaj.

15' - Teška previsoka lopta za Allija i Dinamo dolazi do predaha. Teško dolazi u posjed lopte, više od 60 posto za Mourinhovu momčad...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

12' - Jedna dubinska lopta za Kanea, ali zakasnio je nekih pola metra i lopta odlazi pored lijeve vratnice Dominika Livakovića.

9' - Kane je pokušao ubaciti u šesnaesterac s desne strane s nekih 20-ak metara, ali pogodila je lopta nekog u bloku i opasno je zaprijetila Livakoviću koji je ipak bio na mjestu, korner za Tottenham. Davies pokušava, ali nije to baš bilo precizno...

5' - Prva prijetnja Spursa! Odlična lopta za usamljenog Sona u šesnaestercu i ovaj gađa gornji desni kut, onako "oršićevski", ali srećom nije dobro naciljao...

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

1' - Mislav Oršić iskoristio je jednu pogrešku na sredini terena, ali nakon trka prema šesnestercu njegov udarac izgubio je snagu i lak je to posao za domaćeg vratara. Išao je sam na Llorisa, prema njemu je dolazio Davinson Sanchez i imao je dovoljno vremena za zapucati. Pucao je Mislav prizemno, šteta!

1' - Počela je utakmica.

------------------------------------------------------------------

20:40 - Tottenham je u ovaj prekrasan stadion investirao oko miljardu funti, što je oko 8 milijardi kuna! Kredit će vraćati 25 godina, a zbog korone su morali posuditi još gotovo 200 milijuna funti. Tottenham je navijačima vrata novog stadiona otvorio u travnju 2019. utakmicom protiv Crystal Palacea (2-0).

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

20:28 - Dakako, najveća poveznica ova dva kluba je Luka Modrić koji je igrao 159 utakmica za Spurse, zabio 17 golova. Upravo je s Tottenhamom prvi put ušao u četvrtfinale Lige prvaka, bilo je to 2011. godine, a onda je u ljeto 2012. otišao upravo put Madrida. I ostalo je povijest...

20:20 - Osvaldo Ardiles, bivši trener Dinama, a danas ambasador Tottenhama, napisao je najavu utakmice za službeni bilten na stadionu, objavila je Uefa, a krovna nogometna kuća podsjetila je na svojim stranicama i na intervju koji je slavni Argentinac nedavno dao za SN...

image
SCREENSHOT/UEFA Screenshot/uefa

20:15 - Nogometaši Spursa elegantno su ušetali na stadionu u odijelima, a sudeći prema sastavu, maksimalno ozbiljno doživljavaju večerašnjeg protivnika. Kladionice ne daju veliku šansu Dinamu, vidjet ćemo može li Mamićeva momčad zaprijetiti na Otoku i upisati prvu pobjedu...

20:10 - Nizozemac Serdar Gözübüyük nije baš bio sretan za Dinamo u prethodni duelima. Naime 2014. godine "dirigirao" je u porazu od Salzburga 4-2 u grupnoj fazi Europske lige, a prije dvije godine sudio je i prvi susret šesnaestine finala EL u Plzenu kada je Viktoria pobijedila 2-1.

20:05 - Zanimljivu usporedbu napravio je SofaScore za Dinamu, a statistika se tiče uspješnosti trenera posljednjih mjeseci...

19:55 - Tottenham kreće s dva od tri njihova najopasnija igrača u posljednje vrijeme. Kane predvodi napad, Son je na krilu, ali Gareth Bale je na klupi! U Dinamovom sastavu nema nikakvih iznenađenja, sve je prema najavama.

Linker
23. srpanj 2024 07:08