DAMIR KRAJAC/CROPIX
DINAMO ZA GENK

Pogledajte tri Krznarove opcije za novi europski ispit: Theophile će imati najteži zadatak!

Zavisno od trojke koja će igrati u zadnjoj liniji, slagat će se momčad u vezi i napadu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2021. 10:12

Na jučerašnjem poslijepodnevnom treningu Modrih počela je priprema za Genk. Jasno je, to je tako uvijek, posebna pozornost javnosti i navijača usmjerena je na sastav koji će se suprotstaviti Belgijancima.

Ima raznih kombinacija, trener Krznar još nije donio odluku s kojim će igračima i u kojoj formaciji probati zagorčati život momčadi Johna van den Broma. Trebalo bi biti sigurno da će u zadnjoj liniji Dinamo igrati s trojicom. Jedna od opcija je trojac Lauritsen-Theophile-Franjić. Druga opcija jest Šutalo-Theophile-Lauritsen. Moguća je i ona treća, Ristovski-Theophile-Lauritsen....

Zavisno od trojke koja će igrati u zadnjoj liniji, slagat će se momčad u vezi i napadu. Ako se Krznar odluči za, nazovimo ga “čvršći sastav”, kako bi bolje kontrolirao moćnu tranziciju i napad Genka, koji im je najjači forte, onda se može pretpostaviti da bi Franjića mogao gurnuti na poziciju lijevog beka, što znači da bi u prvi plan stigla ona “druga opcija” s Josipom Šutalom na poziciji stopera.

Petkovićevo spuštanje

Ispred njih bi ordinirala četvorka Ristovski, Mišić, Ademi i Franjić, a prema naprijed kao centralni vezni igrač bio bi Ivanušec, dok bi napadače igrali Petković i Oršić. Bila bi to dakle formacija 3-4-1-2. Naime, neke informacije iz Maksimira kazuju da Krznar u špicu napada želi gurnuti Petkovića te ga tako maknuti iz vezne linije. Iako je opet izvjesno da će se Petko spuštati po loptu. To je za sada, idemo kazati, prva opcija o kojoj razmišlja Dinamov stručni stožer. To bi značilo da će Modri protiv Genka krenuti bez Duje Čopa. No, postoji i varijanta u sustavu 3-4-2-1, u kojoj bi Čop startao. Takva taktička postava bi Franjića vratila na stopersku poziciju, na lijevoj strani bi igrao Oršić, dok bi Ivanušec i Petković igrali u ofenzivnoj veznoj liniji, dok bi špica bio Čop. Postoji i treća varijanta, a to je da se na mjestu stopera ukaže Ristovski koji je pokazao da se na toj poziciji snalazi jako dobro, što bi značilo da će na desnoj strani zaigrati Sadegh Moharrami. To bi onda mogla opet biti postavka 3-4-1-2, s Petkovićem i Oršićem u špici napada.

Logično jest da će je najveći fokus na odličnom napadaču Genka, Nigerijcu Paulu Onuachuu, čovjeku od 201 centimetra koji buši mreže “sve u šesnaest”. U 12 utakmica ove sezone zabio je 11 pogodaka, djeluje nezaustavljivo. Njega će, prema sadašnjim razmišljanjima u plavom domu, biti potrebno - duplirati. Nitko neće posebno biti zadužen za Nigerijca, ali će ipak najveću pozornost na njega morati obrati Theophile. Na taj način se čuvao i opasni napadač West Hama, Antonio, i to je izgledalo dobro. Naravno, nikad se ne mogu predvidjeti greške kakvu je protiv Čekićara napravio Theophile. (do)

Tri Krznarove opcije za četvrtak

Opcija 1 (3-4-1-2)

Livaković - Šutalo, Theophile, Lauritsen - Ristovski, Mišić, Ademi, Franjić - Ivanušec - Petković, Oršić

Opcija 2 (3-4-2-1)

Livaković - Lauritsen, Theophile, Franjić - Ristovski, Mišić, Ademi, Oršić - Petković, Ivanušec - Čop

Opcija 3 (3-4-1-2)

Livaković - Ristovski, Theophile, Lauritsen - Moharrami, Mišić, Ademi, Franjić - Ivanušec - Petković, Oršić

Linker
10. svibanj 2024 03:07