BORIS KOVACEV/CROPIX
ZA PROLJEĆE U EUROPI

Pogledajte vjerojatni sastav Dinama za veliki okršaj s Vlašićem i društvom: ‘Još nismo na pravoj razini!‘

Kakav će sastav izvesti Mamić? Očekuje se da će u momčadi biti i Leovac, a vjerojatno i Gavranović
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. listopad 2020. 13:43

Neće se nakon utakmice u Moskvi brojiti novci, niti pisati konačni zaključci, ali moglo bi postati jasnije kojim putem ide Dinamo u Europskoj ligi. Pobjeda protiv CSKA, uoči dvije utakmice s austrijskim Wolfsbergerom, to bi, ne podcjenjujući nikoga, bila najava konačnog uspjeha, europskog proljeća.

Poraz u VEB Areni prizvao bi, pak, onaj teži put, na kojemu svaka pobjeda u idućim dvobojima postaje imperativ, a Dinamo počinje ovisiti i o ostalim rezultatima u skupini. Zbog toga je važna, ne i presudna, a Modri su prema Rusiji krenuli s optimizmom. Pobjeda u Šibeniku, uz dobru igru, prije toga remi s Feyenoordom, daje Mamićevoj momčadi razloge za pozitivno raspoloženje.

image
Vjerojatni sastavi
SN


- CSKA ima dobre pojedince, dobro izgledaju i kao momčad, može se reći da je to jedan od najboljih ruskih klubova. Osim toga, ima CSKA sjajnog Nikolu Vlašića, koji u kontinuitetu igra odlično i koji svojom genijalnošću može riješiti utakmicu i kad momčad ne igra dobro. Moramo obratiti pažnju na njega, ali i na ostale igrače CSKA-a. No, imamo i mi svoje kvalitete i uvjeren sam da možemo napraviti dobar rezultat u Moskvi - izjavio je trener Dinama i u šali se još malo dotaknuo Vlašića:


- Razgovarali smo s nekim njegovim hrvatskim prijateljima i rekli im da mu poruče da odigra slabije.

Sprema li iznenađenje?

Je li CSKA kvalitetniji od Feyenoorda ili su Nizozemci ipak bolja momčad? Odgovor i na to pitanje dobit ćemo u četvrtak u Moskvi, no Zoran Mamić nije želio previše uspoređivati.
- To su drugačije momčadi, kod Feyenoorda postoje automatizmi u igri, dok ih kod CSKA-a nema toliko. No, zato Rusi imaju snagu, kao momčad su jako dobri, a imaju brzinu i individualnu kvalitetu. Ne bih isticao neke druge igrače.


Osim jednog igrača zaraženog virusom bolesti COVID-19, te ozlijeđenog Theophilea koji neće igrati, svi bi ostali trebali biti u konkurenciji. Dakle, očekuje se da će u momčadi biti i Marin Leovac, vjerojatno i Mario Gavranović.


Ima li u skupini favorita za prolazak nakon prvoga kola u kojemu su svi osvojili po bod?
- Ovisi kako gledate. Ako gledate tradiciju, onda ima. Ako gledate financijsku moć, onda opet ima. Ako gledate kvalitetu, onda je to tu negdje, možemo diskutirati koga bismo stavili na prvo mjesto. Ali, mi vjerujemo u našu momčad i kvalitetu, respektiramo sve protivnike, ali poduzet ćemo sve da na kraju izborimo prolaz.


Odradio je Dinamo u Moskvi i trening, osjetio travnjak CSKA-ova stadiona, na njemu je Zoran Mamić još mogao otkloniti neke dvojbe oko sastava, ako ih uopće ima. Možda pripremi neko iznenađenje, kao što često zna napraviti.


A kako diše Dinamova svlačionica? Lovro Majer, “modra desetka”, čovjek je od kojega se konačno očekuje jedna velika europska partija.
- U dobrom smo stanju, spremni smo i jedva čekamo utakmicu. Svjesni smo svojih kvaliteta, a još nismo dosegnuli svoju najbolju razinu. CSKA je dobra momčad, ali ako ćemo biti pravi, vjerujem u našu pobjedu - poručio je Majer.

Neka odigraju Modri večeras veliku utakmicu, ima Mamić adute za VEB Arenu, dodao je da je veliki privilegij igrati na takvom stadionu, Dinamo je stigao po slavlje i tri boda. Koja bi bila velika kao Moskva!

Linker
25. travanj 2024 10:02