MATIJA DJANJESIC/CROPIX
Pale lijepe riječi

Pohvale za Riječane od strane uglednih gostiju: ‘Rekli su mi da Rijeka igra vrlo dobar nogomet‘

Baskima je prije utakmice otpao ozlijeđeni Ander Barrenetxea, 18-godišnji ofenzivac...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 22. listopad 2020. 14:48

Igrači Real Sociedada iz svog su San Sebastiana, ili Donostije, kako se grad na obali Biskajskog zaljeva zove na baskijskom jeziku, jučer su avionom krenuli prema Hrvatskoj, gdje ih je već spreman čekao klupski autobus. U utorak su već vrijedni Realovi vozači stigli u Rijeku kako bi bili na raspolaganju igračima. Dvosatni let nije prošao savršeno, zrakoplov je malo zaplesao pri polijetanju, no kasnije više problema nije bilo. Ekspedicija je imala 73 člana, od kojih su 24 igrači. Šestorica su članovi mlade momčadi, no Zubimendi i Roberto Lopez iz te su skupine već ranije priključeni glavnom kadru pod vodstvom trenera Imanola Alguacila. Stigli su u Hrvatsku, smjestili se u Opatiju i onda sinoć odradili prvi i posljednji trening na Rujevici u vrijeme današnjeg početka dvoboja.

- Primjećujem da su naši igrači uzbuđeni prije svake utakmice, ne samo prije europskih dvoboja. Nije slučajnost da smo došli do Rijeke, jer već godinama pobjeđujemo na svim poljima. U posljednje dvije godine dvaput smo slavili na Santiago Bernabeuu - poručio je Jokin Aperribay, predsjednik kluba i vođa puta u Rijeku.

- Momčad Rijeke osobno ne poznajem, ali s obzirom na to što su mi treneri prenijeli, radi se o momčadi koja igra vrlo dobar nogomet. Utakmica će biti teška, natjecateljska. Neću prognozirati, idemo vidjeti možemo li pobijediti - dodao je predsjednik Real Sociedada.

Baskima je prije utakmice otpao ozlijeđeni Ander Barrenetxea, 18-godišnji ofenzivac s pet od šest mogućih ligaških nastupa ove sezone, a dobra vijest za trenera Alguacila je što se treninzima vratio 30-godišnji Asier Illarramendi. Dugo se bivši veznjak madridskog Reala muči s ozljedom, zadnji put zaigrao je još 30. kolovoza 2019., no ipak se malo približio povratku. No, polako, tek je počeo ponovno nešto ozbiljnije trenirati.

Linker
05. svibanj 2024 03:51