IAN MACNICOL Afp
NETKO OPASNO LAŽE

Prljava igra i nastavak skandala u Europskoj ligi, UEFA pokrenula istragu: ‘Udario ga je šakom u glavu!‘

UEFA je upoznata s incidentom koji se dogodio u tunelu nakon završetka utakmice Rangers-Slavia
Piše: HinaObjavljeno: 19. ožujak 2021. 14:49

UEFA je u petak potvrdila da istražue incident koji su dogodio nakon sinoćnje utakmice Europske lige između Rangersa i praške Slavije.

Slavija je priredila veliko iznenađenje kada je na Ibroxu sa 2-0 pobijedila domaće Rangerse koji su utakmicu završili s dva igrača manje. No, incident koji se dogodio tri minute prije kraja zasjenio je slavlje Slavije.

Naime, Glen Kamara tvrdi da mu je češki branič Ondrej Kudela šapnuo nešto rasitički uvredljvo u uho dok ga je vukao za ruku. i njegovi suigrači iz Rangersa potvrđuju tu priču.

Slavija je odbacila ove tvrdnje optužujući Kamaru da je napao Kudelu u tunelu nakon završetka utakmice.

Sada je UEFA potvrdila da je pokrenula istragu o incidentu.

“UEFA je upoznata s incidentom koji se dogodio u tunelu nakon završetka utakmice u kojem su sudjelovali igrači obje momčadi", navodi se u priopćenju europske krovne nogometne organizacije koja dodaje da čeka detaljna pisana izvješća od dužnosnika s utakmice.

Trener Rangersa Steven Gerrard stao je uz svog igrača Kamaru upozoravajući UEFA-u da "ne smije pomesti navodni incident pod tepih".

"Glen Kamara je jedan od mojih kao i većina u toj svlačionici. I sto posto vjerujem u ono što je rekao. Drugi igrači oko njega su to isto čuli, što znaći da stojim uz Glena Kamaru i suočit ću se s tim kako god Glen želi", dodao je Gerrard.

Međutim, Slavija odbacuje tvrdnje Rangerosovih igrača i tvrdi da je Kudela žrtva napada od strane Kamare.

Također su optužili klub s Ibroxa za "neviđenu zlonamjernu igru".

Na igraču Slavije Ondreju Kolaru napravljen je težak prekršaj kada ga je Roofe brutalno visokim startom kopačkom udario u lice. Kolar je utakmicu završio s frakturom lubanje i s deset šavova na čelu.

"Nakon jednog od brutalnih prekršaja, Ondrej Kudela se obratio jednom od Rangersovih igrača. Rekao mi je da mu je rekao: ‘To si je...igrač’. To je bila emotivna reakcija, ali apsolutno odbacujem tvrdnje da je bilo išta rasistički u tim riječima", kazao je trener praške Slavije

“Ondreja Kudelu je napao Kamara i udario šakom u glavu, a trener Steven Gerrard je svjedočio incidentu. Tamo su bili čak i predstavnici UEFA-e i bili su šokirani time što su vidjelo", dodao je.

Linker
20. veljača 2024 14:57