DAMIR KRAJAC/CROPIX
RIJEČ TRENERA

‘Propustili smo svoju priliku, moglo je sve biti drugačije‘: Mamić bod posvetio preminuloj legendi

‘Vjerujemo da možemo u idućem kolu doći do punog plijena...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2020. 21:46

Nogometaši zagrebačkog Dinama u susretu su 2. kola skupine K Europske lige na gostovanju kod CSKA u Moskvi igrali 0-0.Dinamo tako i nakon drugog nastupa u skupini ima razliku pogodaka 0-0 te s dva boda zauzima treće mjesto na ljestvici. Isti broj bodova, ali uz razliku pogodaka 1-1 ima drugi CSKA.

U drugom susretu ove skupine austrijski Wolfsberger je iznenađujuće svladao Fesenoord u Rotterdamu sa 4-1 (2-0) i tako zasjeo na čelo s četiri boda, dok je Feyenoord posljednji s jednim bodom. Komentar Zorana Mamića:

- Vrlo teška utakmica. CSKA se pokazala kao vrlo dobra momčad iako smo mi ušli jako dobro u utakmicu i odmah u prvoj minuti smo mogli odvesti utakmicu u drugom smjeru, no nažalost nismo iskoristili svoju priliku. Rusi imaju svoj način igre, puno kroz sredinu, ima tu puno kombinatorike, ali izrazitih prilika nije bilo, nekoliko udaraca izvana, ali ništa posebno.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kako dalje?

- Mi trebamo gledati sebe, imamo domaću utakmicu protiv protivnika koji je ostvario sjajan rezultat. Vjerujemo da možemo u idućem kolu doći do punog plijena. Trebamo se kompletirati, jer imamo nekih problema s ozljedama, ali vjerujem da ćemo biti spremni i dobri i za tu utakmicu za tjedan dana.

Osvrnuo se trener Mamić i na preminulog Slavena Zambatu.

- Pogodila nas je ta vijest, on je bio jedan od najvećih igrača kluba, čovjek koji je bio jedan od najvećih igrača našeg kluba i koji je živio s Dinamom iz dana u dan i teško je kada se izgubi takav velikan. Ovaj bod posvećujemo njemu da mu bude laka zemlja.

I Lovro Majer rekao je da su on i suigrači igrali za "velikog Slavena Zambatu".

- Što tiče boda, možemo biti zadovoljni, oni su dobra momčad. Mi nismo odigrali najbolju utakmicu, bod je dobar, da smo bili mirniji u većem dijelu utakmicu, mogli smo i bolje proći. Čuli smo da su Austrijanci dobili, to je iznenađenje, možda nam to ide u korist, sad idemo njih pobijediti u Maksimiru.

Mislav Oršić mogao je u drugoj minuti šokirati domaćine, nije uspio.

- Da smo bili malo konkretniji, moglo je biti bolje, ali i bod je dobar. Bit će teško s Austrijancima, ali nadamo se najboljem.

Domaći trener Viktor Gončarenko ovako je vidio utakmicu:

- Odigrali smo dobru utakmicu, nedostajao je samo pogodak. Nekad smo previše žurili s udarcem, nekad je nedostajao zadnji korak, ali uglavnom sam zadovoljan našom igrom. Nemam previše prigovora, stvarali smo šanse, gol bi sigurno promijenio tijek susreta, ali nismo uspjeli zabiti.

Linker
27. travanj 2024 01:31