MARCO IACOBUCCI/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA
NOĆ ZA PAMĆENJE

Rakitić slavio s Hajdukovim šalom, a njegova poruka osvojila je navijače: ‘Veliki smo...‘

Bivši hrvatski reprezentativac po SofaScoreu je bio igrač utakmice u Budimpešti
Piše: SNObjavljeno: 01. lipanj 2023. 08:24

Nakon raspucavanja kaznenih udaraca koje je završilo iza ponoći prvog lipanjskog dana, Ivan Rakitić i Sevilla počeli su slaviti novi naslov pobjednika Europske lige. Bivši hrvatski reprezentativac dio utakmice odigrane na Puskas Areni imao je i klupsku kapetansku vrpcu, a na koncu je zajedno s "prvim" kapetanom Jesusom Navasom podigao trofej pobjednika.

Rakitić je titulu proslavio s Hajdukovim šalom u društvu prijatelja koji su mu i prije utakmice napravili šou. Njegov kum Marko Bralić - Keto stigao je u mađarsku prijestolnicu sa skupinom prijatelja, a pala je i pobjednička fotografija sa stadiona koja je prikupila veliki broj reakcija na Instagramu.

image

Ivan Rakitić

INSTAGRAM SCREENSHOT

Podsjetimo, nakon što je regularni dio utakmice završio 1:1, a u produžetku nije bilo golova, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca koje je završilo s 4:1. Jedan od strijelaca u ruletu penala bio je i Rakitić kojeg je SofaScore ocijenio sa 8.3, što je najviša ocjena na utakmici.

Nekadašnjem Vatrenom ovo je četvrti osvojeni europski trofej nakon UEFA-inog Superkupa 2016. godine i Svjetskog prvenstva klubova s Barcelonom te Europske lige u sezoni 2013./2014.

"Posebna noć za nas. Sedam od sedam. Svi su mi bili na tribinama - obitelj, žena i prijatelji. Sevilla je pokazala koliko je velika, ovo mi je jedna od najdražih noći u karijeri - rekao je Rakitić nakon utakmice.

image

Ivan Rakitić u finalu protiv Rome

SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Linker
12. travanj 2024 20:52