Kevin Theophile-Catherine i Taxiarchis Fountas tijekom bečke utakmice
 HANS PUNZ Afp
BOLNICA U BEČU

Rapid pobjeđuje, ali atmosferu kvare ozljede: Za Maksimir vrlo dvojbena dva iznimno važna igrača

Treneru nije jednostavno sastaviti momčad, a kao glavni razlog naveo je gusti raspored utakmica
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. studeni 2021. 18:27

Kako izgleda Rapidova perspektiva uoči dolaska u Zagreb i kako je izgledala prije prve utakmice s Dinamom, to su "nebo i zemlja". Tada je to bila momčad naoružana pesimizmom i lošim rezultatskim nizom, najlošijim ulaskom u domaće prvenstvo u povijesti. No, i takav je Rapid uspio nadigrati i pobijediti Dinamo (2:1), očito se u tih 90 minuta napunio i samopouzdanjem.

Jer, ukupni je njegov zbroj, od prošle reprezentativne stanke do dolaska u Maksimir, šest utakmica, četiri pobjede i dva remija. Slavili su Bečani u nedjelju protiv LASK-a (3:2) u prvenstvu, nije bilo lako i izvjesno, gosti iz Linza vodili su 1:0, zabili za 3:2 u 89. minuti, u sudačkoj nadoknadi isključen je Robert Ljubičić, no nisu uspjeli stići do remija. No, svejedno, Rapid je sad peti na ljestvici, samo bod iza četvrtoplasiranog Hartberga, ali nisu neuhvatljivi niti ostali osim, naravno, Salzburga.

- Mislim da će nam ovi rezultati u listopadu dati samopouzdanje za ono što slijedi, vjerujem kako smo u uzlaznom trendu - kaže još jedna Rapidova dobra vijest, Ercan Kara. Napadač koji se protiv Dinama dobro ispromašivao bio je protiv LASK-a dvostruki strijelac, baš je proradio u nezgodnom trenutku.

No, ono što svakako može zabrinuti trenera Dietmara Kühbauera jesu ozljede. Prvo, Maximilian Hoffman, strijelac pobjedonosnog gola u Livakovićevu mrežu, ozlijedio je u toj utakmici nos, vratio se sad protiv LASK-a s maskom na licu. Ipak, na poluvremenu je ostao u svlačionici, osjetio je vrtoglavicu i glavobolju. Možda nije otpao za dvoboj u Maksimiru, ali je u svakom slučaju upitan.

Stoper Leo Greiml, koji je protiv Modrih odigrao čitavu utakmicu, ima kartone, a također je i ozlijeđen. Jedini stoper na klupi protiv LASK-a bio je Moorman, koji nije niti prijavljen za Europsku ligu. A onda se u sudačkoj nadoknadi ozlijedio i važan igrač, "devetka" Taxiarchis Fountas.

- Osjetio je zatezanje u mišiću, mislim da neće biti dulja stanka, ali ne znam hoće li ga biti protiv Dinama - kazao je trener Dietmar Kühbauer. Dakle, nije mu jednostavno sastaviti momčad, a kao glavni razlog naveo je gusti raspored utakmica.

- Ovo nam je već bio treći ciklus od šest utakmica u kratkom roku, a vidite da i ostali austrijski klubovi koji igraju u Europi, ne igraju u domaćem prvenstvu na očekivanoj razini. Zato sam sretan što smo ove utakmice ipak završili pozitivno, uoči uzvrata u Maksimiru - kazao je Rapidov trener.

Linker
27. travanj 2024 05:44